Lamborghini χάνει τον έλεγχο σε πίστα dragster με πάνω από 290 km/h [video]

Πώς μία από τις απλούστερες μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να γίνει από τις πιο επικίνδυνες

  • -
  • -

Μία ευθεία, φώτα, και δύο αυτοκίνητα με ιπποδυνάμεις από 50 έως 5.000+ ίππους, φτάνουν για να έχουμε μία από τις διασημότερες μορφές motorsport, τους αγώνες dragster. Όσο ανεβαίνουν οι ιπποδυνάμεις όμως, ανεβαίνουν και οι ταχύτητες και μαζί τους και η επικινδυνότητα του σπορ. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει οχήματα να ανατινάζονται, να πιάνουν φωτιά ή να παρεκτρέπονται της πορείας τους με αστρονομικά χιλιόμετρα.

Τελευταίο παράδειγμα η μαύρη βελτιωμένη Lamborghini Huracan που θα δείτε στο video που ακολουθεί. Εξοπλισμένη με δύο turbo αποδίδει πολύ περισσότερη ισχύ από του 610 ίππους με τους οποίους βγαίνει από το εργοστάσιο και τα νούμερα που καταφέρνει το αποδεικνύουν. Ολοκληρώνει το 400άρι σε 8 δευτερόλεπτα ενώ η ταχύτητα εξόδου πλησιάζει τα 300 km/h!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ VIDEO-ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ LAMBORGHINI HURACAN STO ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Φανταστείτε τώρα πως μπορεί να ένιωσε ο οδηγός της, όταν σε μία από τις προσπάθειες που θα δείτε στο video, πλησιάζοντας στον τερματισμό, το αυτοκίνητο ξαφνικά γλιστρά, χτυπώντας πρώτα στην δεξιά και ύστερα στην αριστερή μπαριέρα πριν ακινητοποιηθεί. Ευτυχώς ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι βγήκε σώος χωρίς να χρειαστεί κάποια βοήθεια, αν και το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί και για το αυτοκίνητο.

Δείτε το ατύχημα αλλά και μερικά επιτυχημένα περάσματα πριν από αυτό, στο παρακάτω video:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...