Audi R8: Στον τοίχο με τέρμα γκάζι [video]

Στον τοίχο κατέληξε ένα Audi R8 κατά τη διάρκεια αγώνα drag στο Τέξας έχοντας αναπτύξει πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να διαλυθεί.

  • -
  • -

O οδηγός ενός Audi R8 στις Ηνωμένες Πολιτείες είδε το αυτοκίνητό του να διαλύεται πέφτοντας στον τοίχο κατά τη διάρκεια αγώνα drag, με τον ίδιο να στέκεται τυχερός καθώς βγήκε από μέσα έχοντας υποστεί ελάχιστες γρατζουνιές και τίποτα άλλο.

Το supercar συμμετείχε στο event TX2K22. Πρόκειται για αγώνες drag οι οποίοι πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, με τη φετινή διοργάνωση να διαρκεί από τις 16 μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Το γερμανικό μοντέλο φαίνεται ότι έχει υποστεί σημαντική βελτίωση, τουλάχιστον αν κρίνουμε από το ρυθμό με τον οποίο επιταχύνει, ο οποίος είναι σημαντικά ταχύτερος από εκείνον που μπορεί να επιτύχει το αυτοκίνητο στην κατάσταση που έχει όταν βγαίνει από το εργοστάσιο. Το πιθανότερο είναι ότι έχει προστεθεί δεύτερο turbo, ενώ μάλλον υπάρχουν και άλλες βελτιώσεις όπως μαρτυρούν οι μαύρες γραμμές που αφήνουν τα ελαστικά στο οδόστρωμα, στην προσπάθεια να βγει όλη η δύναμη στο δρόμο.

Δείτε ακόμα: Τρακάρισμα και εγκατάλειψη σε ζωντανή σύνδεση [video]

Το R8 ξεκινάει την κούρσα κανονικά, όμως μετά από λίγα μέτρα αρχίζει να βγαίνει εκτός πορείας. Ο οδηγός προσπαθεί να διορθώσει με το τιμόνι. Κάνει 2-3 αλλαγές πορείας όμως τελικά δεν καταφέρνει να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην ευθεία. Κάποια στιγμή, λίγο πριν τελειώσει το 400άρι το αυτοκίνητο στρίβει απότομα αριστερά και καρφώνεται στον τοίχο χωρίς να επιβραδύνει σχεδόν καθόλου.

Το αποτέλεσμα είναι το μπροστά τμήμα να διαλυθεί εντελώς, σκορπίζοντας θραύσματα σε όλη την πίστα. Μετά το ατύχημα τα σωστικά συνεργεία μπαίνουν αμέσως στην αγωνιστική διαδρομή. Όσον αφορά τον οδηγό του άλλου R8 που συμμετείχε στην κόντρα, ευτυχώς είδε νωρίς ότι το μαύρο είχε βγει εκτός ελέγχου, οπότε είχε μειώσει την ταχύτητά του. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να μην εμπλακεί.

Το εν λόγω μαύρο R8 δεν ήταν το μοναδικό αυτοκίνητο που κατέληξε στον τοίχο κατά τη διάρκεια του φετινού αγώνα. Στα video μπορείτε να δείτε όλα τα ατυχήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...