Όλα τα υβριδικά supermini της ελληνικής αγοράς

Έχοντας αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα στην οικονομία καυσίμου, αλλά και στον τομέα της άνεσης λόγω των αυτόματων κιβωτίων τους, τα υβριδικά supermini έχουν πολλά να προσφέρουν.

  • -
  • -

Η ηλεκτρική τεχνολογία έχει έρθει για να μείνει στην αυτοκίνηση και μια ματιά στους νέους καταλόγους των εταιρειών θα πείσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους. Όσοι όμως δεν νιώθουν έτοιμοι να κάνουν το βήμα προς την ηλεκτροκίνηση ή δεν μπορούν να φτάσουν στις αυξημένες τιμές αυτών των μοντέλων, έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μερικά από τα καλύτερα στοιχεία της μέσα από τα υβριδικά. Αναφερόμαστε στα full hybrid μοντέλα, εκείνα που φορτίζουν την μπαταρία τους από την επιβράδυνση και το φρενάρισμα και όχι από πρίζα.

Ξεκινάνε χρησιμοποιώντας ρεύμα και ο βενζινοκινητήρας ενεργοποιείται στις μεγαλύτερες ταχύτητες, όταν χρειάζεται περισσότερη ισχύς. Έτσι, στο μποτιλιάρισμα, η εκκίνηση του αυτοκινήτου δεν γίνεται καίγοντας καύσιμο, κάτι που μειώνει δραστικά την κατανάλωση βενζίνης εντός πόλης. Ακόμη ένα αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα, εκτός της οικονομίας, είναι η άνεση. Όλα τα full hybrid είναι αυτόματα, οπότε και τα μοντέλα που παρουσιάζουμε παρακάτω, δεν απαιτούν από τον οδηγό να ασχολείται με συμπλέκτη και κιβώτιο. Όλα γίνονται… αυτόματα!

Honda Jazz e:HEV

Το νέο Honda Jazz προβάλλει ως μεγαλύτερα όπλα του τις πολυμορφικές του δυνατότητες και το σύγχρονο υβριδικό του σύστημα. Διαθέτει 109 ίππους και 253 Nm ροπής, ενώ οι επιδόσεις του είναι άκρως ικανοποιητικές, με 0-100 km/h σε 9,4 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, δεν καίει περισσότερα από 5 λίτρα βενζίνης σε πραγματικές συνθήκες. Ο τετρακύλινδρος 1.500άρης βενζινοκινητήρας του, λειτουργεί σε κύκλο Άτκινσον και ο ρόλος του είναι να φορτίζει τη μικρή μπαταρία ιόντων λιθίου. Εκείνη, με τη σειρά της, τροφοδοτεί με ενέργεια τον βασικό ηλεκτροκινητήρα. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας.

Renault Clio E-Tech

Δυναμικό, αλλά άκρως άνετο και οικονομικό σε κατανάλωση, το Renault Clio E-Tech είναι η κορυφαία και πλέον αποδοτική έκδοση του γαλλικού supermini. Το υβριδικό σύστημα αποδίδει 140 ίππους και οι επιδόσεις του είναι ικανοποιητικές. Η μάρκα έχει μεγάλη παράδοση στη Formula 1 και πολλές από τις τεχνολογίες που εφαρμόζονται στο υβριδικό Clio προέρχονται από εκεί. Απόδειξη; Η πολύ χαμηλή κατανάλωση! Εντός πόλης, διατηρείται κοντά στα 4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ σε μεικτές συνθήκες σταθεροποιείται περίπου στα 5 λίτρα για την ίδια απόσταση. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας.

Toyota Yaris Hybrid

Ο «βασιλιάς» των supermini στην Ελλάδα, σε επίπεδο πωλήσεων, είναι το Toyota Yaris. Το ιαπωνικό μοντέλο έχει πείσει χιλιάδες αγοραστές στην υβριδική εκδοχή του, η οποία είναι πληρέστερη από ποτέ. Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων και το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδουν 116 ίππους, οι οποίοι περνούν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου CVT. Στην πράξη, είναι σβέλτο και οικονομικό. Τα 4 λίτρα ανά 100 km είναι ένας απόλυτα εφικτός στόχος, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Toyota Yaris αποδεικνύεται διασκεδαστικό στη γρήγορη οδήγηση. Διαβάστε εδώ τη δοκιμή μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...