Νέο Honda Jazz: Τιμές και εκδόσεις του στην Ελλάδα

Από τον χώρο του The Ellinikon Experience Centre, όπου έγινε η πανελλήνια παρουσίαση, ξεκίνησε την εμπορική του πορεία στη χώρα μας το νέο Jazz.

  • -
  • -

Το ανανεωμένο Honda Jazz πάτησε τους τροχούς του στην Ελλάδα, και μας συστήθηκε με μια ολοκληρωμένη παρουσίαση στον όμορφο χώρο του The Ellinikon Experience Centre. Εκεί, είδαμε από κοντά όλες τις εκδόσεις και διαπιστώσαμε τις αλλαγές σε σχέση με το απερχόμενο.

Νέα σχεδιαστικά στοιχεία, όπως οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, αναδεικνύουν τη δυναμική προσωπικότητα του αυτοκινήτου, διατηρώντας παράλληλα το εμβληματικό και σχήμα του Honda Jazz. Η γκάμα περιλαμβάνει πλέον μια έκδοση Advance Sport, με σπορ εμφάνιση και ουσία, χάρη στην πιο σφιχτή – αλλά όχι και χαμηλότερη – ανάρτηση, ενώ εξακολουθεί να προσφέρεται και η crossover παραλλαγή Jazz Crosstar. Με 10 mm μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, εκείνη προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία κίνησης σε δύσκολα εδάφη, ή… στους ταλαιπωρημένους δρόμους της πόλης.

Honda Jazz

Πάντως, ακόμα και η πιο προσιτή έκδοση Elegance ξεχωρίζει χάρη στο σημαντικά αναβαθμισμένο επίπεδο στάνταρ εξοπλισμού, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νέο τιμόνι με δερμάτινη επένδυση, κάμερα οπισθοπορείας και αναβαθμισμένο εξοπλισμό άνεσης.

Υβριδικό e:HEV με περισσότερη δύναμη, αλλά ίδια κατανάλωση

Κάτω από το καπό, υπάρχει σε κάθε περίπτωση το κορυφαίο υβριδικό σύστημα e:HEV της Honda, σε μια πιο εξελιγμένη εκδοχή. Έχοντας δανειστεί στοιχεία από το Honda HR-V, διαθέτει ισχύ αυξημένη στους 122 PS, χωρίς αυτή αυξημένη απόδοση να επιβαρύνει καθόλου την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2: αυτές παραμένουν στα 4,5 lt/100 km και 102 g/km, αντίστοιχα. Στην έκδοση Advanced Sport είναι διαθέσιμο ένα επιπλέον Sport πρόγραμμα οδήγησης που βελτιώνει ακόμα περισσότερο την απόκριση του γκαζιού και κρατά τον θερμικό κινητήρα σε πιο ψηλές στροφές, όταν ο οδηγός θέλει να κινηθεί γρήγορα.

Honda Jazz

Η μέγιστη ροπή παραμένει στα 253 Nm, ενώ πλέον αυτή η δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ρυμούλκηση, αφού το Jazz διατίθεται τώρα κατόπιν παραγγελίας και με κοτσαδόρο με ικανότητα έλξης έως 500 kg.

Αναβαθμισμένη ασφάλεια και συνδεσιμότητα

Κάθε χιλιόμετρο με το νέο Jazz στο δρόμο γίνεται με μεγαλύτερη σιγουριά, χάρη στη βελτίωση των προηγμένων οδηγικών βοηθημάτων που διαθέτει. Το πακέτο τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Honda SENSING περιλαμβάνει πλέον ευρυγώνια εμπρός κάμερα που ελέγχει και τους πλαϊνούς δρόμους στις διασταυρώσεις, αλλά και Traffic Jam Assist που λειτουργεί από τα 0 km/h, και αποδεικνύεται πολύτιμο στο μποτιλιάρισμα. Φυσικά, οι 10 αερόσακοι – μεταξύ αυτών και 2 για τους πίσω επιβάτες – φροντίζουν για την ασφάλεια των επιβατών, όταν όλα τα άλλα πάνε στραβά.

Δείτε ακόμη Νέο Honda ZR-V: Πότε έρχεται το οικογενειακό SUV

Honda Jazz

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Honda CONNECT με οθόνη 9" συνδυάζει διαισθητική τεχνολογία με απρόσκοπτη συνδεσιμότητα. Διαθέτει μεγάλα εικονίδια (tiles) για εύκολη χρήση, και διατηρεί τα φυσικά χειριστήρια για βασικές λειτουργίες. Από την έκδοση Advance διαθέτει στάνταρ σύστημα πλοήγησης της Garmin, και συνολικά 4 θύρες USB.

Φυσικά, η καμπίνα του Jazz διακρίνεται για τους χώρους και την πρακτικότητά της, καθιστώντας το ένα από τα πιο φιλόξενα αυτοκίνητα που μπορείς να βρει κάποιος στην αγορά σήμερα, με μήκος κάτω από 4,1 m.

Δείτε ακόμη Δοκιμή Honda Civic e:HEV 184 PS

Honda Jazz

Οι τέσσερις εκδόσεις του νέου Honda Jazz 1.5 e:HEV και οι τιμές διάθεσής τους στην Ελλάδα είναι οι εξής:

  • Honda Jazz Elegance 27.500 €
  • Honda Jazz Advance 29.800 €
  • Honda Jazz Advance Sport 31.200 €
  • Honda Jazz Crosstar 31.700 €

Εδώ μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό τους, ενώ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το νέο Honda Jazz, και να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...