Toyota Yaris: Νέα, πιο δυνατή υβριδική έκδοση

Μία εντελώς νέα έκδοση του Yaris παρουσίασε η Toyota, η οποία παραμένει το ίδιο οικονομική λόγω του υβριδικού συστήματος, αλλά προσφέρει καλύτερες επιδόσεις χάρη στην αυξημένη ιπποδύναμη.

  • -
  • -

Η Toyota παρουσίασε μία νέα, σημαντικά πιο πλούσια και καλύτερα εξοπλισμένη τεχνολογικά έκδοση Yaris Hybrid 130, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από συναρπαστικές αναβαθμίσεις και βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Όντας ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην ιστορία της Toyota, το νέο Yaris συνδυάζει επιδόσεις, τεχνολογία και μια κορυφαία στην κατηγορία του ψηφιακή εμπειρία χρήσης. Με το ανανεωμένο του στυλ, τις προηγμένες επιλογές υβριδικών κινητήριων μονάδων και μια σειρά από πρωτοποριακά χαρακτηριστικά ασφαλείας, το Yaris του 2023 πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά την κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/4e6afec8050a1ecbda6ffb16762f5e4f.jpg

Yaris Hybrid 130: Βελτιωμένες επιδόσεις και υβριδικό σύστημα κίνησης

Το νέο Yaris διαθέτει βελτιωμένες επιδόσεις χάρη στις επιλογές του υβριδικού ηλεκτρικού συστήματος κίνησης. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης "Hybrid 130" προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις, διατηρώντας παράλληλα το φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ, καθιστώντας το μια ελκυστική επιλογή για τους καταναλωτές με οικολογική συνείδηση. Με αυξημένη ροπή σε όλο το εύρος περιστροφής του κινητήρα, το Yaris προσφέρει μια ισχυρότερη, πιο ευέλικτη και δυναμική οδηγική εμπειρία. Η διαθεσιμότητα του "Hybrid 130" ως στάνταρ στις εκδόσεις Yaris Premiere Edition και GR SPORT ενισχύει περαιτέρω τις δυνατότητες του μοντέλου.

Δείτε ακόμα: Toyota: Τελικά είναι κατά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή όχι;

Όπως είναι φανερό από το όνομα της νέας έκδοσης, η ισχύς έχει ανέβει στους 130 ίππους από 116 που ήταν μέχρι τώρα, ενώ αυξημένη είναι και η ροπή, πηγαίνοντας από τα 141 Nm, στα 185 Nm. Η αυξημένη ισχύς μεταφράζεται και σε καλύτερες επιδόσεις, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να είναι μισό δευτερόλεπτο ταχύτερη. Συγκεκριμένα, από τα 9,7 δευτερόλεπτα, στην έκδοση Hybrid 130 πραγματοποιείται σε 9,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα δεν έχει αλλάξει, αγγίζοντας τα 175 km/h. Αντίθετα, βελτίωση υπάρχει στην επιτάχυνση 80-120 km/h, η οποία πλέον πραγματοποιείται σε 7,5 δευτερόλεπτα, έναντι 8 δευτερολέπτων της έκδοσης με τους 116 ίππους.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/74fabb6b5a850b282bb71763525160e2.jpg

Νέα συστήματα ασφαλείας στο Yaris Hybrid 130

Η Toyota συνεχίζει τη δέσμευσή της στην ασφάλεια με το νέο Yaris, εξοπλίζοντάς το με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας υπό τον όρο Toyota T-Mate. Τα τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδηγού Toyota Safety Sense παρέχουν ενισχυμένη προστασία στον δρόμο. Το σύστημα Pre-Collision System ανιχνεύει πλέον ένα ευρύτερο φάσμα αντικειμένων και οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων πεζών, ποδηλατών και μοτοσικλετών. Η νέα λειτουργία Acceleration Suppression επιβραδύνει την απότομη επιτάχυνση για την αποφυγή συγκρούσεων, ενώ το Proactive Driving Assist εξασφαλίζει μια ασφαλέστερη οδηγική εμπειρία.

Επιπλέον, το σύστημα Emergency Driving Stop System έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τους οδηγούς σε περίπτωση ανικανότητας, σταματώντας απαλά το όχημα και ενεργοποιώντας τα φώτα κινδύνου, εάν δεν ανιχνευθούν κινήσεις από μεριάς του οδηγού. Το σύστημα Safe Exit Assist βοηθά στην αποφυγή τυχαίων ανοιγμάτων της πόρτας στο δρόμο των οχημάτων που πλησιάζουν ή των ποδηλατών, ενώ το σύστημα Rear Seat Reminder System ειδοποιεί τους οδηγούς εάν έχουν αφήσει ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο στο πίσω κάθισμα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/4881afcd73ee27bd2723cb9330028bbe.jpg

Ψηφιακή εμπειρία χρήστη και συνδεσιμότητα στο αναβαθμισμένο Yaris

Η Toyota εισάγει μια κορυφαία στην κατηγορία της ψηφιακή εμπειρία χρήστη με το νέο Yaris. Η παραμετροποιήσιμη οθόνη οργάνων του οδηγού, διαθέσιμη σε επιλογές 7 ή 12,3 ιντσών, παρουσιάζει πληροφορίες με βελτιωμένη ευκρίνεια και επιτρέπει στους οδηγούς να εξατομικεύσουν την οδηγική τους εμπειρία. Το νέο σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect διαθέτει ένα διαισθητικό περιβάλλον εργασίας, πλοήγηση βασισμένη στο cloud και δυνατότητες φωνητικής αναγνώρισης. Η ασύρματη ενσωμάτωση smartphone μέσω των Apple CarPlay και Android Auto εξασφαλίζει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα, ενώ οι over-the-air ενημερώσεις λογισμικού διατηρούν το σύστημα πολυμέσων ενημερωμένο.

Το Toyota Yaris Hybrid 130 αποτελεί ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στην κατηγορία των supermini. Με τις βελτιωμένες επιδόσεις, τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και την πολύ καλύτερη ψηφιακή εμπειρία που προσφέρει, το Yaris θέτει νέα πρότυπα. Η δέσμευση της Toyota να προσφέρει μια ασφαλή, δυναμική και τεχνολογικά προηγμένη οδηγική εμπειρία διαφαίνεται σε κάθε πτυχή του νέου Yaris. Ως η πιο πρόσφατη προσθήκη στην εμβληματική σειρά Yaris, το ιαπωνικό μοντέλο παραμένει πιστό στη νοοτροπία της Toyota. Το Yaris του 2023 είναι έτοιμο να κατακτήσει τις καρδιές των οδηγών σε όλο τον κόσμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...