Dacia: Πότε έρχεται το ηλεκτρικό Sandero

Το νέο Sandero θα γίνει το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia, μετά το Spring, και μια πολύ ανταγωνιστική πρόταση στα ηλεκτρικά supermini.

  • -
  • -

Αν φημίζεται για κάτι η Dacia, αυτό σίγουρα είναι το εξαιρετικό επίπεδο value for money των μοντέλων της. Η φίρμα από τη Ρουμανία στηρίζεται στη φιλοσοφία «όλα όσα πραγματικά χρειάζεσαι», και αποφεύγει τον περιττό εξοπλισμό που ανεβάζει το κόστος ή τις εξεζητημένες επιλογές κινητήρων. Το Sandero αποτελεί απόλυτο εκφραστή της ιδεολογίας της και αυτό αποτυπώνεται από τις εξαιρετικές πωλήσεις του, εδώ και περίπου 15 χρόνια που διατίθεται στην αγορά. Στη νέα γενιά του, είναι πλέον γνωστό ότι προβλέπεται και μια ηλεκτρική έκδοση.

Πότε θα παρουσιαστεί το ηλεκτρικό Dacia Sandero;

Μέχρι στιγμής, η δημοφιλέστερη έκδοση του Dacia Sandero είναι εκείνη με τον κινητήρα διπλού καυσίμου βενζίνη-υγραέριο (LPG), τουλάχιστον στη χώρα μας. Η ηλεκτρική έκδοση προφανώς θα είναι ακριβότερη, ωστόσο ο CEO της Dacia, Denis Le Vot, είπε στο βρετανικό Autocar ότι θα απευθύνεται κυρίως σε εκείνους που θέλουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και έχουν χαμηλό budget. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το Dacia Sandero EV θα παρουσιαστεί το 2027-2028, θα βρίσκεται στην αγορά περίπου μέχρι το 2035 και θα τοποθετείται πάνω από το Dacia Spring.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Dacia Sandero Stepway LPG

Ο CEO της φίρμας, παραδέχεται ότι το ηλεκτροκίνητο Sandero θα έχει μικρότερη αυτονομία από τον ανταγωνισμό και υψηλότερους χρόνους φόρτισης, όμως θα έχει και πολύ χαμηλότερη τιμή. Άλλωστε στο παρελθόν ο ίδιος έχει κριτικάρει τις τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του Dacia Sandero EV, δεν υπάρχουν καθόλου λεπτομέρειες. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της Renault, την ίδια με το επερχόμενο ηλεκτρικό Renault 5. Τα δύο μοντέλα, θα μοιράζονται αρκετά μηχανικά μέρη.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...