Επίσημο: Νέο Renault Clio – Διαθέσιμο με βενζίνη, diesel, υβριδικό και LPG!

Το Renault Clio ανανεώνεται με ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση, κορυφαίο εξοπλισμό και μια πλήρη γκάμα κινητήρων, από την οποία δεν λείπει πραγματικά τίποτα.

  • -
  • -

Το Renault Clio είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα supermini όλων των εποχών. Το γαλλικό μοντέλο ετοιμάζεται να γυρίσει ακόμη μια σελίδα στην ιστορία του, καθώς η φίρμα παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή του. Πρόκειται για ένα εκτεταμένο facelift της πέμπτης γενιάς του μοντέλου, το οποίο ξεχωρίζει με το ριζικά ανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα του, την τρισδιάστατη μάσκα που θυμίζει έντονα το νέο SUV Austral, αλλά και το νέο σήμα με πολύ πιο σύγχρονη εικόνα.

Το νέο Renault Clio θα διαθέτει διαφορετικού σχεδιασμού φωτιστικά σώματα εμπρός, με τα LED ημέρας να επεκτείνονται και στον προφυλακτήρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα δούμε και μια εντελώς καινούργια έκδοση με το όνομα Esprit Alpine, η οποία θα είναι η κορυφαία στην γκάμα και ουσιαστικά αντικαθιστά την RS Line που είδαμε στο Clio πέμπτης γενιάς. Στο πίσω μέρος οι διαφορές είναι πιο διακριτικές.

Τα φωτιστικά σώματα αλλάζουν την εμφάνιση σε μεγάλο βαθμό και ύστερα έρχεται ο νέος προφυλακτήρας με το καινούργιο σήμα, για να προσθέσουν μερικές ακόμη «νότες φρεσκάδας». Αναφορικά με το εσωτερικό, οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του παραμένει το ίδιο. Φυσικά θα λάβει τον νεότερο, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών στις πληρέστερες εκδόσεις, αλλά και τη νεότερη version του συστήματος infotainment της Renault.

Νέο Renault Clio με κορυφαίες τεχνολογίες

Ανάμεσα στα highlights του νέου Renault Clio θα είναι τα 20 ηλεκτρονικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Στις πλουσιότερες εκδόσεις θα δούμε ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 χάρη στο Adaptive Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, ενώ το σύστημα πολυμέσων θα διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης GPS, κάμερες 360 μοιρών και ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto. Η οθόνη αφής θα είναι στις 7 ή τις 9,3 ίντσες, ανάλογα με την έκδοση κινητήρα-εξοπλισμού.

Το νέο Renault Clio σε βενζίνη, diesel, υβριδικό και υγραέριο

Αυτή τη στιγμή, το Renault Clio διακρίνεται για την πληρέστατη γκάμα του, από την οποία ουσιαστικά, δεν λείπει καμία τεχνολογία. Η ανανεωμένη εκδοχή του δεν θα απαρνηθεί κάποια από τις επιτυχημένες εκδόσεις.

Δείτε ακόμη: Η video-δοκιμή μας για το νέο Renault Austral!

Αυτό σημαίνει ότι ο τρικύλινδρος turbo 1.0 TCe θα διατίθεται σε βενζινοκίνητες και υγραεριοκίνητες εκδόσεις LPG με 90 και 100 ίππους αντίστοιχα, ενώ θα υπάρχει και ο τετρακύλινδρος diesel 1.5 Blue dCi με 100 ίππους και 260 Nm ροπή.

Στην κορυφή της γκάμας θα υπάρχει το υβριδικό Renault Clio E-Tech145, το οποίο χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες, για να φτάσει στους 145 ίππους. Φυσικά, χάρη στο εξελιγμένο υβριδικό σύστημα, το Clio E-Tech διακρίνεται για την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου που προσφέρει, ειδικά εντός πόλης. Πρόκειται για αυτοφορτιζόμενο σύστημα με ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση και την επιβράδυνση, η οποία αποθηκεύεται σε ένα σύστημα μπαταριών ιόντων λιθίου συνολικής χωρητικότητας 1,2 kWh.

Για την ώρα, δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα ξεκινήσει η εμπορική διάθεση του νέου Renault Clio, ωστόσο υπολογίζουμε ότι θα γίνει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...