Jeep: Έρχεται νέο B-SUV, ηλεκτρικό και plug-in hybrid

Η εξέλιξη του μικρού crossover της αμερικανικής εταιρείας έχει ξεκινήσει! Πότε αναμένεται να παρουσιαστεί.

  • -
  • -

Πριν από μερικούς μήνες, ο CEO της Stellantis Carlos Tavares είχε δημοσιοποιήσει εικόνες ενός κόμπακτ crossover, το οποίο θα σηματοδοτήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep. Στο εσωτερικό της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει την ονομασία «Project 516». Οι διαστάσεις του θα είναι μικρότερες από αυτές του Renegade και θα αποτελέσει την πλέον προσιτή λύση της Jeep στην κατηγορία των B-SUV. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στη δεύτερη γενιά της πλατφόρμας eCMP και εν τέλει δεν θα είναι διαθέσιμο μόνο ως ηλεκτρικό.

Κάτω από το εμπρός καπό θα τοποθετηθούν και θερμικοί κινητήρες, αλλά με την υποστήριξη συστήματος ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, ενώ θα υπάρξουν εκδόσεις με κίνησης στους εμπρός, αλλά και στους τέσσερις τροχούς. Μάλιστα, αναμένεται να είναι το μοναδικό μοντέλο του Group που θα διατίθεται και με σύστημα τετρακίνησης. Η εξέλιξη και οι δοκιμές του αυτοκινήτου έχουν ήδη ξεκινήσει, με τη σελίδα AutoPareri.com να δημοσιεύει φωτογραφία του καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου Project 516. Με μία πρώτη ματιά διακρίνουμε πως οι γραμμές του αμαξώματος μοιάζουν πολύ σε αυτές που είχε δημοσιοποιήσει νωρίτερα ο Carlos Tavares. Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει αμέσως είναι η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων. Όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι στρογγυλά, αλλά θα έχουν επιρροή από τα αντίστοιχα του Compass.

Δείτε ακόμη: To στρατηγικό πλάνο της Jeep ως το 2030



Δείτε ακόμη: Στην Ευρώπη το νέο plug-in Cherokee

Πηγές του εξωτερικού αναφέρουν πως το όνομα του νέου B-SUV της Jeep θα είναι: «Jeepster», ενώ η αποκάλυψη του αναμένεται προς τα τέλη της χρονιάς που διανύουμε. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...