Jeep Avenger: Tώρα με κινητήρα βενζίνης, υβριδικό ή ηλεκτρικό και πιο προσιτό από ποτέ με 23.990 €

Το Jeep Avenger διατηρεί τον original χαρακτήρα της δημοφιλούς αμερικανικής μάρκας, αλλά είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τις προσταγές και τις τάσεις της σημερινής εποχής.

  • -
  • -

Με το Avenger, η Jeep δεν άνοιξε απλά μία νέα σελίδα στην ιστορία της. Το πιο compact σε διαστάσεις μοντέλο της δημοφιλούς αμερικανικής μάρκας, ήρθε για να αλλάξει τις ισορροπίες στην εξαιρετική ανταγωνιστική κατηγορία των B-SUV. Μοντέρνο, πρακτικό και λειτουργικό, με σημαντικές εκτός δρόμους ικανότητες. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά της συνταγής της επιτυχίας του, με τα κινητήρια σύνολα να αποτελούν το στοιχείο που το καθιστούν ακόμα πιο ελκυστικό σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Βλέπετε, μπορεί να αποτέλεσε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της αμερικανικής φίρμας, αλλά ακολουθώντας τον παλμό της αγοράς σήμερα διατίθεται επιπλέον με κινητήρα βενζίνης, αλλά και με υβριδικό σύστημα

Entry level

Στη βάση της γκάμας συναντάμε την πλέον προσιτή έκδοση του Avenger, με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.200 cc που αποδίδει 100 ίππους. To 3κυλίνδρο σύνολο συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο των έξι σχέσεων, χαρίζοντας στο Avenger πολύ καλές επιδόσεις, εκμεταλλευόμενο και τη ροπή των 205 Nm. Είναι ένα στοιχείο που μαρτυρούν και τα μόλις 10,6 sec που απαιτούνται για τα πρώτα 100 km/από στάση, ενώ 

ταυτόχρονα η μέση κατανάλωση είναι πολύ χαμηλή αφού για κάθε 100 χιλιόμετρα χρειάζονται μόλις 5,9 lt βενζίνης! Η έκδοση βενζίνης του Avenger είναι διαθέσιμη σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, τα Longitude και Altitude, χωρίς καμία έλλειψη ήδη από το βασικό των 23.990€!

Η υβριδική πλευρά

H έκδοση e-Hybrid αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στην πολυσυλλεκτική γκάμα του Avenger. Κάτω από καλλίγραμμο αμάξωμα κρύβεται ο 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος των 1.200 cc, ο οποίος διατηρεί τις ίδιες τιμές απόδοσης με 100 ίππους και 205 Nm. Σε αυτή την περίπτωση, τη διαφορά κάνει ένα σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V, το οποίο ενισχύει την αποδοτικότητα του αμερικανικού B-SUV. Η μέση κατανάλωση εδώ είναι ακόμα χαμηλότερη, αγγίζοντας τα 4,9 lt/100 km, την ώρα που οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται μεταξύ 111-114 g/km CO2. Κάτι που σημαίνει πως δεν επιβαρύνεται από τέλη κυκλοφορίας και μπορεί να κυκλοφορεί καθημερινά στο δακτύλιο. Συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων διπλού συμπλέκτη, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο άνεσης στις καθημερινές μετακινήσεις, χωρίς μάλιστα συμβιβασμούς σε επίπεδο επιδόσεων. Και όλα αυτά σε τρία διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού (Longitude, Altitude, Summit) με τιμή εκκίνησης τα 26.490 €

Στη νέα εποχή

Η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του Avenger ενσαρκώνει το όραμα της Jeep για την ηλεκτροκίνηση. Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας, αποτελεί δείγμα γραφής σε επίπεδο τεχνολογίας και τεχνογνωσίας. Το κινητήριο σύνολο του χαρίζει εξαιρετικές επιδόσεις, με τους 156 ίππους και τα 260 Nmνα το καθιστούν ως το ταχύτερο της γκάμας! Επιπλέον, με αυτονομία που αγγίζει τα 600 km στην πόλη και τα 400 σε μικτές συνθήκες, το Avenger αποτελεί ένα ηλεκτρικό μοντέλο χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς. Και όταν έρθει η στιγμή του ανεφοδιασμού, το αμερικανικό B-SUV μπορεί να αναπληρώσει την ενέργεια από το 10%-80% της μπαταρίας των 54 kWh σε μόλις 24 λεπτά. Το ηλεκτρικό Avenger είναι διαθέσιμο στα επίπεδα εξοπλισμού Longitude, Altitude και Summit, με την τιμή του να ξεκινάει από τις 38.700 € ή τις 30.700 € με την κρατική επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ.

Στην καρδιά της κατηγορίας

Η πολυσυλλεκτική γκάμα κινητήριων συνόλων αποτελεί ένα πολύ ισχυρό χαρτί για το Avenger. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι αρετές των πολλών επιλογών συνδυάζονται με στοιχεία που το καθιστούν μία από τις κορυφαίες προτάσεις στα B-SUV. Το μοντέρνο και κόμπακτ σε διαστάσεις αμάξωμα παντρεύει την πλούσια παράδοση της Jeep με ισχυρές δόσεις εκμοντερνισμού. Η σκληροτράχηλη αισθητική διατηρείται στο ακέραιο, αλλά με σύγχρονη απεικόνιση και το ιδανικό μέγεθος για την καθημερινότητα.

Μπορεί να είναι το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της Jeep αλλά η σωστή σχεδίαση και διάταξη στην καμπίνα σημαίνει κορυφαίο βαθμό ευρυχωρίας και πρακτικότητας. Μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση τέσσερις επιβάτες στο εσωτερικό του, ενώ πληθώρα θηκών θα σου επιτρέψουν να βολέψεις κάθε λογής μικροαντικείμενα. Δεν είναι τυχαίο πως εκτός από τα 380 lt του χώρου αποσκευών (355 lt για την ηλεκτρική έκδοση), μπορείς να υπολογίζεις επιπλέον 34 lt αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό!

Η καμπίνα των επιβατών δεν είναι μόνο άνετη, αλλά και ευχάριστη! Η σχεδιαστική προσέγγιση βασίζεται στην απλότητα, με καθαρές γραμμές και επιφάνειες να κυριαρχούν. Φυσικά, όπως προτάσσει η εποχή, το περιβάλλον είναι απόλυτα ψηφιακό και σύγχρονο. Η οθόνη αφής των 10,25’’ ξεχωρίζει, με το σύστημα πολυμέσων Uconnect να καθιστά την καθημερινή συμβίωση με το Avenger απόλυτα συνδεδεμένη και διαδραστική, υποστηρίζοντας ασύρματη συμβατότητα με Android Auto και Apple CarPlay. Εννοείται ότι το λογισμικό δέχεται και over-the-air ενημερώσεις, ενώ αντίστοιχα κορυφαίο είναι το τεχνολογικό του υπόβαθρο που σχετίζεται με τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, με την πλειονότητα αυτών να περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό! 

Πραγματικό Jeep!

Εκτός από τη σχεδίαση του αμαξώματος, το Avenger διατηρεί ακέραιο τον αυθεντικό χαρακτήρα της αμερικανικής φίρμας και σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκτός δρόμου ικανότητες. Η απόσταση από το έδαφος αγγίζει τα 20 cm, με τις γωνίες προσέγγισης (20ο), ράμπας (20ο) και διαφυγής (32ο) να είναι κορυφαίες στην κατηγορία. Επιπλέον, το σύστημα το Selec-Terrain με τις ρυθμίσεις ECO, NORMAL, SPORT, SAND, MUD και SNOW εξασφαλίζει τη μέγιστη πρόσφυση σε κάθε είδους επιφάνεια, την ώρα που το Hill Descent Control καθιστά εύκολα την κατάβαση ακόμα και στην πλέον απότομη κατηφόρα.

Ολοκληρωμένο και πιο προσιτό από ποτέ!

Το Jeep Avenger θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία των B-SUV, συνδυάζοντας στοιχεία όπως η πρακτικότητα και η ευρυχωρία με σκληροτράχηλο προφίλ και κορυφαία τεχνολογία, οπότε προσφέρει σχεδόν τα πάντα σε ένα πακέτο. Και μάλιστα παρέχοντας τη δυνατότητα να επιλέξεις την έκδοση που καλύπτει απόλυτα τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου.

Χάρη στο συνδυασμό του κινητήρα βενζίνης των 100 PS με το επίπεδο εξοπλισμού Longitude, το Avenger αλλάζει τις ισορροπίες και σε επίπεδο τιμής, ξεκινώντας από τις 23.990 € ή τα μόλις 238 €/μήνα. Παράλληλα διαθέτει υψηλό επίπεδο εξοπλισμού αλλά και εγγύηση μηχανικών μερών για 4 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα, ενώ η μπαταρία της ηλεκτροκίνητης καλύπτεται για 8 χρόνια!  Μάθε περισσότερα για το νέο Avenger και επισκέψου έναν επίσημο αντιπρόσωπο της Jeep για να το δεις σήμερα από κοντά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...