Στην Ελλάδα η Alfa Romeo Tonale - Πού θα τη δείτε από κοντά

Το πολυαναμενόμενο SUV της Alfa Romeo ήρθε στη χώρα μας, με πλούσιο εξοπλισμό και δυνατότητα απόκτησης με χρηματοδότηση, από 274 €/μήνα.

  • -
  • -

H Alfa Romeo εισβάλλει στην εποχή της εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης με ένα μοντέλο που χτυπά κατευθείαν στην καρδιά των απανταχού εραστών των τεσσάρων τροχών. Η Tonale, το C-SUV των Ιταλών προσφέρεται με μια σειρά ξεχωριστών χαρακτηριστικών, εστιάζοντας στην άψογη οδική συμπεριφορά και την υψηλή ποιότητα.

Στην Ελλάδα, το μοντέλο είναι διαθέσιμο με τιμή εκκίνησης τα 37.300 ευρώ χάρη στην προωθητική ενέργεια της εταιρείας (από 39.500 €), και με τη δυνατότητα απόκτησής της με χρηματοδότηση, με δόση από 274 €/μήνα. Το λανσάρισμά της σε ελληνικό έδαφος έγινε παρουσία του ανθρώπου που τη σχεδίασε, του συμπατριώτη μας Αλέξανδρου Λιώκη.

Alfa Romeo Tonale Liokis

Όπως εξήγησε ο κ. Λιώκης κατά την παρουσίαση του μοντέλου, η Tonale χαρακτηρίζεται από την λιτότητα στις γραμμές, τις αρμονικές αναλογίες, αλλά και τα ξεχωριστά σχεδιαστικά στοιχεία, πολλά εκ των οποίων, όπως τα 3+3 full-LED φωτιστικά σώματα και το τριγωνικού σχήματος πίσω παρμπρίζ έχουν τις ρίζες τους στην ιστορία της μάρκας. Με έμπνευση από την πλούσια παράδοση της μάρκας, αλλά χωρίς ίχνος ρετρό αίσθησης, η Tonale επιβάλει την παρουσία της με έναν κομψό, όσο και διακριτικό τρόπο, αξιοποιώντας τη φιλοσοφία που εκφράζει η Ρωμαϊκή τέχνη και ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό, η Tonale συνδυάζει τις μεγαλύτερες οθόνες στην κατηγορία (12,3’’ TFT πίνακας οργάνων και 10,25" οθόνη αφής) με μια οδηγοκεντρική και εργονομική σχεδίαση που ορίζει ο πίνακας “Cannochialle” («κιάλια») με την χαρακτηριστική επιλογή “Heritage” που απεικονίζει τον πίνακα οργάνων της Giulia από τη δεκαετία του 1960. Το τιμόνι με το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα και τα paddles από αλουμίνιο ολοκληρώνουν τη μοναδική αίσθηση του εσωτερικού.

Σε επίπεδο κινητηρίων συνόλων, η Tonale αποτελεί το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Alfa Romeo. Χάρη στο νέο υβριδικό σύνολο των 48V προσφέρει εξαιρετική αποδοτικότητα, αλλά και αυξημένες για το είδος του συστήματος δυνατότητες κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά. Ο κινητήρας 1.5 Turbo αποδίδει 130 ή 160 ίππους στην έκδοση με στροβυλοσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) και υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση επιπλέον 20 ίππων. Τόσο οι εκδόσεις με το σύνολο Hybrid 48V και diesel MTJ 130 hp, όσο και η Plug-in Hybrid Q4 275 hp που αναμένεται να είναι διαθέσιμη πριν το τέλος της χρονιάς, εφοδιάζονται αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων που προσφέρουν και «χειροκίνητη» επιλογή.

Alfa Romeo Tonale Liokis

Τέλος, παράλληλα με το δυναμικό στιλ και την εξαιρετική οδηγική αίσθηση που εξασφαλίζουν τεχνικές επιλογές, όπως για παράδειγμα το πιο γρήγορο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, η εφαρμογή αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping) και το σύστημα πέδησης IBS με τις τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo, η Tonale προσφέρει κορυφαίο επίπεδο άνεσης, ευρυχωρίας, αλλά και ασφάλειας, στοιχείο που πιστοποιήθηκε και στις πρόσφατες δοκιμές του EuroNCAP, όπου το μοντέλο απέσπασε τη μέγιστη διάκριση με 5 αστέρια.

Η γκάμα τις Tonale περιλαμβάνει πέντε διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού με κοινό τόπο τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Οι εκδόσεις Super και Sprint εστιάζουν στο νεανικό χαρακτήρα με αναφορές στο σπορ προφίλ της μάρκας, η έκδοση Ti τονίζει το μοναδικό Ιταλικό στυλ και η έκδοση Veloce αποτελεί την απόλυτη έκφραση της δυναμικής προσωπικότητας μιας Alfa Romeo. Ειδικά για το λανσάρισμα του μοντέλου, διαθέσιμη θα είναι και η Edizione Speciale, μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής με ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

Πότε έρχεται κάθε έκδοση της Alfa Romeo Tonale;

Η παραγωγή της Tonale με το βασικό υβριδικό σύνολο των 48V με 130 hp έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ από τον Αύγουστο θα ξεκινήσει η παραγωγή της δυνατότερης 1.5 Hybrid 48V με 160 ίππους. Η diesel έκδοση με τον κινητήρα 1.6 MTJ των 130 hp αναμένεται να είναι έτοιμη από τον Οκτώβριο, ενώ το Νοέμβριο θα δούμε την κορυφαία, plug-in hybrid έκδοση Tonale PHEV Q4 απόδοσης 275 ίππων που θα ολοκληρώσει την γκάμα του μοντέλου. Μέχρι τότε, διαβάστε τις εντυπώσεις μας από την πρώτη οδήγηση της Tonale και να πάρτε μια γεύση από τις αρετές της.

Η Tonale βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις του Εξουσιοδοτημένου Δικτύου Διανομέων της Alfa Romeo σε όλη την Ελλάδα, ενώ κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, το κοινό μπορεί να τη συναντήσει από κοντά και σε δύο ξεχωριστές παρουσίες, στη Μαρίνα Φλοίσβου και στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι.

Με έμφαση στην ποιότητα του προϊόντος, αλλά και των υπηρεσιών, η Alfa Romeo Tonale είναι διαθέσιμη και μέσω του ευέλικτου προγράμματος χρηματοδότησης “Drive Now” με 274 ευρώ/μήνα, ενώ το σύνολο των εκδόσεων της καλύπτονται από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως και 200.000 χλμ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...