Δικαίωση για τη BEAT – Χιλιάδες ευρώ αποζημίωση από τον Λυμπερόπουλο

Το δικαστήριο δικαίωσε τη BEAT, καταδικάζοντας τον πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση.

  • -
  • -

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΤΑ καταδικάστηκε οριστικά και αμετάκλητα από το Εφετείο Αθηνών στη δικαστική διαμάχη με την εταιρεία ΒΕΑΤ. Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής καλείται να πληρώσει το ποσό των 20.000 ευρώ για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης.

Το δικαστήριο θεώρησε συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΑΤΑ περί φοροδιαφυγής της ΒΕΑΤ, μέλος πλέον της FREE NOW, επισφραγίζοντας την προηγούμενη απόφαση του Πρωτοδικείου.

Η Δικαιοσύνη και στους δύο βαθμούς έκρινε ότι ο κ. Λυμπερόπουλος διέδιδε ψευδείς πληροφορίες κατά της BEAT - FREE NOW, απολύτως συνειδητά και με σκοπό να βλάψει την εταιρεία και να αποθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους οδηγούς να συνεργαστούν μαζί της.

Με ελληνικό ΑΦΜ η BEAT

Αξίζει να σημειωθεί, πως τόσο η ΒΕΑΤ, όσο και η FREE NOW Hellas που διαχειρίζεται πλέον την εφαρμογή στην ελληνική αγορά, έχουν ελληνικό ΑΦΜ, τιμολογούν από ελληνική νομική οντότητα και αποδίδουν ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα.

Παρ’ όλα αυτά, επί εβδομάδες το 2018 στη Βουλή αναπαράγονταν ψευδείς ειδήσεις υπό τη στήριξη της τότε ηγεσίας του Υπ.Μεταφορών, η οποία εν τέλει ψήφισε ένα νόμο με αιτιολογική έκθεση βασισμένη σε τελεσίδικα πια ψευδείς ισχυρισμούς, ο οποίος παραμένει τέσσερα χρόνια στα χαρτιά, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να τον εφαρμόσουν, διότι βρίθει αντιανταγωνιστικών διατάξεων.

Το 2018, κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποίησε εξονυχιστικό φορολογικό έλεγχο στη BEAT, με την εταιρεία να αποδεικνύεται «καθαρή».

Δείτε εδώ τον οδηγό ηλεκτρικού που κάνει 500 km/ημέρα στην Ελλάδα

Με τη ζήτηση για τις υπηρεσίες ταξί να έχει αυξηθεί κατά 35% σε σχέση με το 2019 και χιλιάδες Αθηναίους να ταλαιπωρούνται καθημερινά καθώς τα περισσότερα οχήματα έχουν μεταφερθεί στα λιμάνια και το αεροδρόμιο, δημιουργούνται νέα δεδομένα στην αγορά πιέζοντας το υπουργείο Μεταφορών να παρέμβει διορθώνοντας το θεσμικό πλαίσιο.

Άλλωστε, ήδη από το Φεβρουάριο του 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κρούσει καμπανάκι στην Ελλάδα να μη δημιουργεί τεχνητά εμπόδια στη λειτουργία των ψηφιακών εφαρμογών. Στη ίδια Έκθεση υπογραμμίζεται πως τα κράτη μέλη πρέπει να θεωρούν την τεχνολογία σύμμαχο για την εξέλιξη του κλάδου, καθώς βελτιώνει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και βελτιώνει τα έσοδα του Δημοσίου και των οδηγών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...