Έβαλαν «λουκέτο» στη Datsun - Ούτε εργοστάσιο δεν υπάρχει πια

Η ιστορική ιαπωνική μάρκα έριξε τους «τίτλους τέλους», αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει με όσους έχουν ακόμη στην κατοχή τους ένα Datsun.

  • -
  • -

Για χρόνια μεσουρανούσε στις περισσότερες αγορές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Πούλησε εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως και βοήθησε τους Ιάπωνες να καθιερωθούν διεθνώς μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα μοντέλα της Datsun έχαιραν μεγάλης εκτίμησης από τους οδηγούς, ειδικά μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Τότε, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εταιρεία. Η Nissan στην οποία άνηκε, κατήργησε το σήμα της, καθώς οι πωλήσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες.

datsun

Στις αρχές του 2013, ο ιαπωνικός όμιλος αποφάσισε να την επαναφέρει στο προσκήνιο, παρουσιάζοντας συγχρόνως το πρώτο μοντέλο της νέας εποχής, το GO. Λίγο αργότερα λανσαρίστηκε η επταθέσια έκδοση με το όνομα GO+ και την άνοιξη του 2014, έκανε πρεμιέρα το compact sedan on-DO.

Ήθελε να γίνει Dacia

Στόχος της Nissan ήταν να μετατρέψει τη Datsun σε μια προσιτή μάρκα με αυτοκίνητα που διακρίνονται για την αντοχή, την αξιοπιστία και την εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής, ακολουθώντας το παράδειγμα της Dacia.

Η δεύτερη ευκαιρία της Datsun ξεκίνησε από τις αγορές της Ρωσίας, της Ν. Αφρικής, της Ασίας και της Ινδίας. Το 2018 λανσαρίστηκε το Cross, ένα μικρό σε διαστάσεις crossover, ενώ προσπάθεια έγινε και στην δημοφιλή κατηγορία των SUV με το Magnite.

Διαβάστε επίσης: Αυτό το σκουριασμένο Datsun κρύβει 240 άλογα!

datsun

Ωστόσο, η Nissan δεν κατάφερε να φέρει στον δρόμο των επιτυχιών την ιστορική φίρμα. Το 2020, άρχισε να την καταργεί από ορισμένες αγορές. Ήταν θέμα χρόνου να έρθει το οριστικό τέλος. Προ ολίγων ωρών, ο εκπρόσωπος της Nissan, Azusa Momose, δήλωσε πως η παραγωγή διακόπηκε στο εργοστάσιο του Chennai (Renault Nissan Automotive India Private Ltd).

Τι θα γίνει με τα ανταλλακτικά

Παρά τον τερματισμό της Datsun, η Nissan διαβεβαίωσε πως οι πωλήσεις του τελευταίου μοντέλου - Redi-GO – θα συνεχιστούν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Όσο για την εξυπηρέτηση των ιδιοκτήτων, θα συνεχιστεί κανονικά η υποστήριξη με πλήρη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και υποστήριξη εγγύησης από εθνικό δίκτυο αντιπροσωπειών.

Πηγή: BBC

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...