Αυτό το σκουριασμένο Datsun κρύβει 240 άλογα! [video]

Μη το βλέπετε παλιό και ταλαιπωρημένο. Αν το αμφισβητήσετε στο φανάρι, είναι πολύ πιθανό να σας κεράσει… πίκρα!

  • -
  • -

Η τρέλα της βελτίωσης αδιαφορεί για το όχημα που οδηγείς και μπορεί να σε κάνει να βάλεις χέρι ακόμη και στα πιο -φαινομενικά- ακατάλληλα οχήματα. Στη Νότια Αφρική, ένας «πορωμένος» με τη βελτίωση αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα Datsun 1300 το οποίο, κυριολεκτικά, είναι σάπιο. Το αγόρασε φθηνά και αποφάσισε να το κάνει πολύ δυνατό, αντικαθιστώντας τον εργοστασιακό κινητήρα με έναν SR20DET της Nissan.

To τούρμπο, τετρακύλινδρο σύνολο των 2.0 λίτρων δεν έμεινε φυσικά στην εργοστασιακή μορφή του, όπως καταλαβαίνετε. Άλλαξαν πολλά από τα περιφερειακά του, αλλά όχι το εσωτερικό του, αφού ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να κρατήσει το μοτέρ κλειστό. Ο SR20DET αντέχει μέχρι περίπου τα 400 άλογα, οπότε για την ώρα, δεν κρίνεται απαραίτητη η εσωτερική του αναβάθμιση. Στο κομμάτι της τουρμπίνας, τοποθετήθηκε μια GT30 της Mr Turbo με πάτημα T4 και billet φτερωτή στον κομπρέσορα της τουρμπίνας. Η Wastegate είναι 38 χιλιοστών της Turbosmart, η σκάστρα προέρχεται από τη GReddy και τα μπεκ είναι των 1.000 cc ανά λεπτό, της Bosch.

Δείτε ακόμη: Honda S2000 βελτιώνεται με... ηλεκτρικό κινητήρα Tesla!

Φυσικά, έχει εφοδιαστεί με άγραφο εγκέφαλο προγραμματισμένος από εταιρεία ειδική στους SR20DET, νέα εξάτμιση με μεγαλύτερο down pipe και στενότερο σωλήνα στη συνέχεια, αλλά και μεγάλο intercooler στο εμπρός τμήμα που αναλαμβάνει να ρίχνει τη θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα. Το αποτέλεσμα για την ώρα, με χαμηλή πίεση στα 0,8 bar από την τουρμπίνα, είναι περίπου 240 άλογα στους τροχούς με συμβατική βενζίνη πρατηρίου. Αργότερα, το αυτοκίνητο θα προγραμματιστεί με διαφορετικό καύσιμο υψηλότερης απόδοσης που θα επιτρέψει την αύξηση της πίεσης. Ο ιδιοκτήτης υπολογίζει ότι μέχρι τα 400 άλογα περίπου, ο SR20DET δεν χρειάζεται να ανοιχτεί για να ενισχυθεί.

Για όποιον θεωρεί ότι ο ιδιοκτήτης από τη Νότια Αφρική δεν ασχολήθηκε με τα φρένα, κάνει λάθος. Βέβαια, πήρε μέρη από διαφορετικά αυτοκίνητα, όμως σίγουρα έφτιαξε ένα σύνολο πολύ ισχυρότερο από το εργοστασιακό του Datsun 1300. Οι δίσκοι μπροστά προέρχονται από το βαν Hyundai H1 και οι δαγκάνες από Volkswagen Golf GTI. Πίσω, οι δίσκοι προέρχονται από Toyota Land Cruiser και οι δαγκάνες, από Volkswagen Polo 1.9 TDI.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...