Το Citroen Ami στην πιο αργή κόντρα όλων των εποχών [video]

H ισχύς όλων μαζί δεν φθάνει ούτε για να βγεις την εθνική οδό. Αυτό το drag race όμως, είναι από τα πιο διασκεδαστικά που έχεις δει.

  • -
  • -

Στα drag race συνήθως λαμβάνουν μέρος πανίσχυρα αυτοκίνητα, τα οποία μάχονται για το ποιο θα περάσει πρώτο τη γραμμή του τερματισμού στα 0-400 μέτρα. Κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί επικές κόντρες μεταξύ εξωτικών τετράτροχών. Σαν αυτή που διοργάνωσε το βρετανικό What Car? ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ξανά.

Τα μέλη του βρετανικού Μέσου επέλεξαν για τη μοναδική αυτά κόντρα τέσσερα microcars, δηλαδή οχήματα τόσο μικρών διαστάσεων που προορίζονται αποκλειστικά για κίνηση στις μεγαλουπόλεις. Στη γραμμή εκκίνησης στήθηκαν τα Citroen Ami, Renault Twizy, Micro Electric και Reva G-Wiz, ένα όχημα ινδικής κατασκευής που μια εποχή ήταν το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

35 δεύτερα για να κάνει 400 μέτρα

Και τα τέσσερα οχήματα είναι ηλεκτροκίνητα, μικροσκοπικά, η τελική τους ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 80 km/h και σε αρκετές χώρες δεν απαιτείται το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου για να κυκλοφορήσεις στον δημόσιο δρόμο, αλλά να είσαι 16 ετών και να έχεις άδεια για scooter.

micro ev

Δείτε εδώ την απολαυστική δοκιμή του Citroen Ami επί ελληνικού εδάφους

Το Citroen Ami έχει τη μικρότερη τελική, πιάνοντας με τέρμα το γκάζι τα 45 km/h. Το Reva G-Wiz είναι ικανό να αναπτύξει ταχύτητα 64 km/h, το Micro Electric αγγίζει τα 77 km/h και το Renault Twizy τα 80 km/h.

Προφανώς και στο τρομερό αυτό drag race στα 0-400 m, η άσφαλτος δεν πρόκειται να πάρει… φωτιά από τη δύναμη και την πίεση των ελαστικών. Τα Twizy και Electric είναι τα φαβορί, αλλά το Ami πιο σταθερό. Θα μπορέσει το περιλάλητο γαλλικό τετράτροχο να κοντράρει τα υπόλοιπα.

Η απάντηση στο παρακάτω βίντεο

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...