Νέο Video: Citroen Ami - Ο ιδανικός φίλος για την πόλη;

Το λιλιπούτειο ηλεκτρικό Ami είναι μια χειροπιαστή εικόνα από το μέλλον της αστικής βιώσιμης μετακίνησης. Δείτε τη δοκιμή του σε video.

  • -
  • -

Αν συγκρίνουμε το Ami με κανονικό αυτοκίνητο, το αδικούμε. Τι είναι, λοιπόν, αυτό το αφάνταστα χαριτωμένο γαλλικό αυτοκινητάκι τσέπης που τραβάει τα βλέμματα, σχηματίζει αβίαστα χαμόγελα στα πρόσωπα και φιλοδοξεί αυθάδικα να μπει στις ζωές μας;

Η ίδια η Citroen προσδιορίζει το Ami ως ένα διθέσιο αμιγώς ηλεκτρικό τετράτροχο όχημα, σχεδιασμένο για να προσφέρει έναν συμπαγή, ασφαλή, οικονομικό και οικολογικό τρόπο διάνυσης μικρών αποστάσεων. To Αmi, δηλαδή, δεν είναι αυτοκίνητο, είναι ένα ευρωπαϊκής κατασκευής γκάτζετ βιώσιμης μετακίνησης με ηλεκτροκινητήρα 8,2 ίππων, τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα και αυτονομία 70-75 χλμ., το οποίο προορίζεται αυστηρά για τις μετακινήσεις στα ιστορικά κέντρα των μεγάλων πόλεων, τις γειτονιές, τα μικρά νησιά, τα χωριά και τις κωμοπόλεις.

Δημιουργήθηκε από τους οραματιστές σχεδιαστές της Citroën σαν μια στυλάτη, εναλλακτική πρόταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα μικρά δίτροχα. Ανήκει στην κατηγορία quattrocycle, έχει τις επιδόσεις ενός σκούτερ 50 κυβικών, αλλά είναι πιο οικονομικό, έχει αυξημένες μεταφορικές δυνατότητες και παρέχει προστασία από τα στοιχεία της φύσης και τις πτώσεις. H μπαταρία των 5,5 kWh φορτίζεται σε 3 ώρες σε οικιακή πρίζα, ενώ διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις και χρώματα. Αν είστε κάτω από 29 ετών μπορείτε να το αποκτήσετε με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» από 5.500 ευρώ.

Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ το GOCAR Magazine 100 για να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του Citroen Ami.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...