Υβριδικά BMW: «Βλέπουν» τον Δακτύλιο, γίνονται αυτόματα ηλεκτρικά

Για πρώτη φορά η καινοτόμος αυτή τεχνολογία εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Ξεκίνησε από την Αθήνα και σύντομα θα τη δούμε και στη Θεσσαλονίκη.

  • -
  • -

Οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει τα αυτοκίνητα πιο έξυπνα από ποτέ, κάνοντας πιο ασφαλή και εύκολη την καθημερινότητα των οδηγών. Τρανό παράδειγμα η υπηρεσία eDrive Zone της BMW, η οποία είναι διαθέσιμη ήδη στην Αθήνα και από τον Ιούλιο του 2022 θα εφαρμοστεί και στη Θεσσαλονίκη.

Αφορά τα plug-in hybrid μοντέλα της γερμανικής μάρκας και διατίθενται στάνταρ σε πολλά αυτά που πωλούνται στη χώρα μας αλλά και σε όλα τα μελλοντικά.

Πώς λειτουργεί το eDrive Zone – Τι κερδίζει ο οδηγός

Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, το αυτοκίνητο αναγνωρίζει τις καθορισμένες ζώνες του Δακτυλίου χρησιμοποιώντας τεχνολογία geofencing και GPS και δίνει αυτόματα την εντολή για μετάβαση στο ηλεκτρικό πρόγραμμα λειτουργίας «ELECTRIC».

edrive

Έτσι, ο κάτοχος κινείται τελείως αθόρυβα μέσα στο κέντρο, συμβάλλοντας στον περιορισμό την ατμοσφαιρικής μόλυνσης και της ηχορύπανσης. Παράλληλα, οι οδηγοί ανταμείβονται με πόντους επιβράβευσης μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής που ενσωματώνεται στην κεντρική οθόνη (bonus points – υπηρεσία διαθέσιμη στην Ελλάδα στα τέλη του 2022) για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν αμιγώς με ηλεκτροκίνηση – και με διπλάσιους πόντους σε περιοχή eDrive Zone – που μπορούν να εξαργυρώνονται ως πίστωση φόρτισης. Επίσης, συλλέγουν πόντους επιβράβευσης κατά τη φόρτιση του οχήματός τους.

Δείτε εδώ τι ισχύει με τον Δακτύλιο και όλες τις λεπτομέρειες

Εντυπωσιακή αύξηση της χρήσης ηλεκτροκίνησης

Με βάση τα δεδομένα που έχει συλλέξει η BMW, το eDrive Zones διασφαλίζει υψηλότερο ποσοστό χρήσης ηλεκτροκίνησης. Συγκεκριμένα:

  • Πάνω από το 75% όλων των διαδρομών σε μία περιβαλλοντική ζώνη (eDrive Zone) πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή αμιγώς με ηλεκτροκίνηση
  • Περίπου το 40% των οδηγών εισέρχονται στις καθορισμένες ζώνες χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό πρόγραμμα
  • Ένα επιπλέον 35% μεταβαίνει σε πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης κάνοντας χρήση της λειτουργίας eZone.

edrive

Τα οφέλη των plug-in hybrid

Βελτιωμένη ποιότητα ζωής στην πόλη: Οδηγώντας στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, οι χρήστες μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων και του θορύβου οδικής κυκλοφορίας στις πόλεις.

Οικονομία: η ηλεκτρική οδήγηση σε αστικές περιοχές είναι πιο οικονομική από τη χρήση βενζίνης ή diesel, εάν το plug-in υβριδικό όχημα φορτίζεται στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας.

Το εσωτερικό έχει πάντα τη σωστή θερμοκρασία όταν εισέλθετε στο όχημα: βοηθητικά συστήματα καλοριφέρ και κλιματισμού προσφέρονται στάνταρ.

Το φρενάρισμα αποφέρει οφέλη: Η μπαταρία φορτίζεται κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος. Στα συμβατικά αυτοκίνητα, το φρενάρισμα παράγει μόνο θερμότητα και φθείρει τα τακάκια.

edrive

Τα καλύτερα δύο κόσμων: Τα plug-in υβριδικά οχήματα προσφέρουν ηλεκτρική οδηγική απόλαυση σε αστικές διαδρομές και κλασική οδηγική απόλαυση BMW σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να καλύψουν μία ευρεία γκάμα εφαρμογών, επομένως είναι ιδανικά για νοικοκυριά με ένα αυτοκίνητο.

Πιστοποίηση για το μέλλον: Επειδή ένα plug-in υβριδικό μοντέλο μπορεί να λειτουργεί χωρίς εκπομπές ρύπων, απολαμβάνουν προνόμια εφάμιλλα με αυτά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, π.χ. χαμηλότερες χρεώσεις για στάθμευση σε διάφορες πόλεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...