Δακτύλιος: Όλες οι λεπτομέρειες

- Ποιοι θα κυκλοφορούν ελεύθερα στον δακτύλιο - Διαφέρει ο «καθαρός δακτύλιος» από τον παλαιό; - Θα είναι έτοιμη η εφαρμογή ελέγχου ρύπων έως την Δευτέρα;

  • -
  • -

Με ένα έκτακτο μέτρο, το οποίο θεσμοθετήθηκε με επείγουσες διαδικασίες το μακρινό 1979 επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει 42 χρόνια αργότερα το βαρύ κυκλοφοριακό πρόβλημα της πρωτεύουσας. Η επαναφορά του μέτρου του δακτυλίου που επιτρέπει την είσοδο στο κέντρο της πόλης εναλλάξ ανά μέρα και ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας του οχήματος, θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου σε μια ύστατη προσπάθεια καταπολέμησης του κυκλοφοριακού φόρτου. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες έκαναν λόγο για περικοπές στις εξαιρέσεις που σήμερα μετρούν δεκάδες χιλιάδες, ωστόσο εκ του αποτελέσματος οι ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν φαίνεται ότι είναι λιγότερο ριζοσπαστικές.

daktilios1

Η διαφοροποίηση από τον παλαιό δακτύλιο δεν είναι σημαντική καθώς τα όρια του δακτυλίου στην παρούσα φάση παραμένουν ίδια, ενώ όλα τα οχήματα ανεξαιρέτως μπορούν να εισέρχονται στα όρια του δακτυλίου εναλλάξ με βάση το ισχύον σύστημα των μονών-ζυγών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης των ορίων του δακτυλίου σε δεύτερο χρόνο, ενώ δεν αποκλείεται ορισμένες από τις κατηγορίες των οχημάτων που εξαιρούνται πλέον του μέτρου να στερηθούν σε επόμενη φάση, του δικαιώματος ελεύθερης διέλευσης από το κέντρο.

Τι σχέση έχει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον δακτύλιο;

Η είσοδος των οχημάτων που εξαιρούνται του μέτρου του δακτυλίου θα γίνεται με την επίδειξη ειδικού σήματος. Για την χορήγησή του οι ιδιοκτήτες των εν λόγω ΙΧ (αυτοκίνητα EURO VI εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 120 g/km, καθώς και όλα τα οχήματα τεχνολογίας, ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου εκ κατασκευής και οχήματα υγραερίου εκ κατασκευής) θα έχουν πρόσβαση σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα μπαίνει με το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος του. Το ειδικό σήμα θα φέρει μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και προηγμένη ή εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο ιδιοκτήτης του ΙΧ θα μπορεί είτε να εκτυπώσει το σήμα είτε να το έχει και στο κινητό του, για να το επιδεικνύει σε έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μπορεί επισήμως να ανακοινώθηκε ότι η εφαρμογή θα είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει τους ιδιοκτήτες ΙΧ έως την έναρξη εφαρμογής του δακτυλίου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι στην παρούσα φάση οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν τις ασφυκτικές προθεσμίες. Σε περίπτωση ωστόσο που η εν λόγω εφαρμογή δεν είναι έτοιμη πριν την Δευτέρα τότε επί της ουσίας δεν θα καταστεί εφικτός ο έλεγχος των οχημάτων EURO VI κατά την είσοδό τους στον δακτύλιο, καθώς τα στοιχεία κινητήρα δεν αναγράφονται στις άδειες κυκλοφορίας. Έτσι ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν θα είναι σε θέση να πιστοποιεί το εάν δικαιούται να εισέρχεται στον δακτύλιο κάθε ημέρα.

Οι εξαιρέσεις

daktilios2

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπεγράφη την Τετάρτη εξαίρεση από το μέτρο του νέου «καθαρού» δακτυλίου θα έχουν οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων, υβριδικών, εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου (όχι κατόπιν μετατροπής) και όλα τα οχήματα με κινητήρα τεχνολογίας EURO VI με την προϋπόθεση να εκπέμπουν κάτω των 120 g/km CO2.  

Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, με μόνιμη κατοικία εντός του ορίου του δακτυλίου έχουν τη δυνατότητα εισόδου και εξόδου από αυτόν ελεύθερα αρκεί να προμηθευτούν την ειδική κάρτα που χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Τα αυτοκίνητα αυτά, θα κινούνται στις προκαθορισμένες ζώνες αναλόγως του τόπου κατοικίας του κατόχου, χρησιμοποιώντας τη συντομότερη διαδρομή από και προς την κατοικία του (για είσοδο/έξοδο στον και από το δακτύλιο).

Σημαντικός περιορισμός μπαίνει στις άδειες εισόδου στον δακτύλιο που μέχρι πρότινος χορηγούνταν αφειδώς από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και αγγίζουν σήμερα μερικές δεκάδες χιλιάδες. Ειδικότερα η ΚΥΑ προβλέπει ότι οι άδειες θα περιοριστούν κατά το ήμισυ με έμφαση σε αυτές που χορηγούνται σε πολιτικούς και κόμματα. Βάσει του ισχύοντος καθεστώτος (με απόφαση του 2017) στο πρώτο κόμμα αναλογούσαν 200 άδειες δακτυλίου, στο δεύτερο 130, στο τρίτο 40, στο τέταρτο 33, στο πέμπτο 25, στο έκτο 20. Οι άδειες περιορίζονται κατά 50% και έτσι το πρώτο κόμμα θα λάβει 100 άδειες, το δεύτερο 65, το τρίτο, 20, το τέταρτο 17, το πέμπτο 13, το έκτο 10 και το έβδομο και κάθε κόμμα πέραν αυτού θα μπορούν να λαμβάνουν αντί 13 συνολικά έξι άδειες δακτυλίου το καθένα. Οι τρεις άδειες που αναλογούσαν σε βουλευτές και ευρωβουλευτές περιορίζονται στις δύο ενώ τα γραφεία υπουργών και υφυπουργών αντί για 15 άδειες, θα λαμβάνουν μόνο επτά.

Το δικαίωμα ελεύθερης διέλευσης από τον δακτύλιο θα απολαμβάνουν, από την Δευτέρα, τα οχήματα ιατρών (με το ειδικό σήμα), αναπήρων πολέμου, αυτοκίνητα που οδηγούνται από ή μεταφέρουν ΑΜΕΑ ή ασθενείς που χρήζουν συχνής θεραπείας (π.χ. νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, άτομα με πολιομυελίτιδα ή ΑΜΕΑ). Παράλληλα θα μπορούν να εισέρχονται στα όρια του δακτυλίου αυτοκίνητα μεταφοράς φαρμάκων και ευαίσθητων ιατρικών υλικών.

Οι υπόλοιπες άδειες ελεύθερης κυκλοφορίας στο δακτύλιο (που δεν σχετίζονται με τον τύπο του οχήματος αλλά με ιδιότητα του οδηγού τους) χορηγούνται μετά από αίτηση των δικαιούχων προς τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Ελεύθερα κινούνται τα ταξί.

Μέχρι πότε θα ισχύει;

Σημειώνεται ότι ο δακτύλιος τίθεται σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 22 Ιουλίου 2022 για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07.00 έως 20.00 και για την Παρασκευή από 07.00 έως 15.00. Θα επιτρέπεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία των ΙΧ και των φορτηγών με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) έως 2.200 kg, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους και με το σύστημα των μονών- ζυγών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...