Μοντέρνο crossover: Toyota C-HR vs Kia XCeed; - Ποιο διαλέγεις;

Δύο κορυφαίες επιλογές που βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Προτιμάς την εγγύηση του ονόματος Toyota ή τον premium χαρακτήρα του XCeed;

  • -
  • -

Με τα SUV και τα crossover χαρακτηριστικά να έχουν γίνει ότι πιο mainstream στην αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια, το να καταφέρει ένα μοντέλο να ξεχωρίσει αποτελεί κατόρθωμα, ενώ συνήθως πρόκειται και για διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Τα δύο μοντέλα που επιλέξαμε σήμερα, μπορεί να εντυπωσίασαν από την πρώτη στιγμή που μπήκαν στην αγορά, είχαν όμως και τον χρόνο να φιγουράρουν στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Το compact crossover της Toyota, C-HR, βρίσκεται στην αγορά από το 2016, ενώ το 2019 υπέστη και την πρώτη του ανανέωση. Παράλληλα, το εντυπωσιακό Kia XCeed εισήχθη στον χώρο το 2018.

Που υπερτερεί το καθένα;

Με το πέρας του χρόνου λοιπόν, και τα δύο ασιατικής καταγωγής μοντέλα, είχαν τον χρόνο τους να κερδίσουν την αγάπη των αγοραστών, ενώ παράλληλα κατάφεραν να διατηρηθούν φρέσκα, φέροντας μοντέρνες τεχνολογίες που τα εκτόξευσαν μπροστά από τον ανταγωνισμό τους όταν πρωτοεμφανίστηκαν. Και τα δύο έχουν ενστερνιστεί την υβριδική τεχνολογία, με διαφορετικές υλοποιήσεις βέβαια. Το Toyota υιοθετεί έναν πιο οικολογικό χαρακτήρα λόγω της αποκλειστικά Full Hybrid γκάμας του, ενώ το Kia είναι πιο ποικιλόμορφο, προσφέροντας περισσότερες επιλογές κινητήρων, χωρίς όμως κάποιο από τα σύνολα του να ξεπερνά την βαθμίδα των mild-hybrid, όσον αφορά τον εξηλεκτρισμό.

xceed

Τι κινητήρες έχουν;

Το C-HR έρχεται με δύο επίπεδα απόδοσης, 122 και 184 ίππους, από δύο ατμοσφαιρικά μοτέρ 1.8 και 2 λίτρων, αντίστοιχα. Χάρη στην πλήρως υβριδική φύση τους και τα δύο σύνολα χαρίζουν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 5,3 lt/100km, ενώ όλη η γκάμα είναι απαλλαγμένη από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας χάρη στις χαμηλές εκπομπές ρύπων (έως 119 gr/km).

Το XCeed από την άλλη, θα ταιριάξει καλύτερα σε περισσότερα γούστα λόγω της πλούσια γκάμας εκδόσεων που προσφέρει. Οι αποδόσεις κυμαίνονται από 136 έως και 204 ίππους, ενώ στην λίστα έχουμε κινητήρες βενζίνης, αλλά και diesel. Ο εισαγωγικός turbo 1.500άρης βενζίνης αποδίδει 160 ίππους, ενώ συνδυάζεται και με ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Το κορυφαίο 1.6Τ μοτέρ των 204 ίππων πάλι δεν φέρει κάποιο είδος υβριδικής υποστήριξης, ενώ είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Τέλος, το πετρελαιοκίνητο σύνολο των 136 ίππων με την υβριδική τεχνολογία των 48V είναι με διαφορά το πιο οικονομικό, χαρίζοντας κατανάλωση της τάξης των 5,1 lt/100km.

chr

Πόσο κοστίζουν;

Οι τιμές για το Toyota C-HR ξεκινούν από τις 24.540 ευρώ για την βασική έκδοση C-Enter με τον 1.8 των 122 ίππων, ενώ το Kia XCeed ξεκινά ακόμη πιο χαμηλά, από τις 22.890 ευρώ για το βενζινοκίνητο των 160 ίππων και από τις 24.990 ευρώ για τον 1.6 diesel.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την γκάμα του Toyota C-HR μαζί με τιμές, στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων, ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τα αντίστοιχα στοιχεία για το Kia XCeed.

Και τώρα, είναι η δική σας σειρά. Πείτε μας ποιο θα προτιμάτε στο poll που ακολουθεί:

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...