Kia EV9: Γιατί ψηφίστηκε ως το καλύτερο ηλεκτρικό του 2024;

Το Kia EV9 έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μοντέρνου τρόπου ζωής στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Τα βραβεία που έχει ήδη λάβει, μαρτυρούν το μέγεθος της επιτυχίας του.

  • -
  • -

Οι καιροί έχουν αλλάξει και τα αυτοκίνητα σήμερα δεν αποτελούν μόνο ένα μέσο μεταφοράς. Οφείλουν να συμβαδίζουν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, ο οποίος φυσιολογικά περιστρέφεται γύρω από την τεχνολογία. Τόσο σε επίπεδο άνεσης, συνδεσιμότητας, αλλά όσο και ενεργητικής ασφάλειας. Το νέο Kia EV9 θέτει νέα στάνταρ, προσφέροντας καινοτόμα συστήματα και υπηρεσίες, που μέχρι πρότινος θα λέγαμε πως αποτελούσαν εικόνας του μακρινού μέλλοντος. Το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2024 και Καλύτερο Ηλεκτρικό για την ίδια χρονιά, αποτελεί δείγμα γραφής της επόμενης μέρας που ξημερώνει για την κινητικότητα. 

Από άλλο πλανήτη…

Ο απόλυτα ψηφιακός χαρακτήρας και το υψηλό τεχνολογικό προφίλ είναι ευδιάκριτα μόλις περάσεις στην καμπίνα των επιβατών. Η ενιαία γυάλινη επιφάνεια με τις τρεις οθόνες δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης, ενώ αυτή η αίσθηση ενισχύεται από στοιχεία όπως οι digital εξωτερικοί καθρέπτες, αλλά και του κεντρικού καθρέφτη, ο οποίος έχει διπλή λειτουργία. Τόσο ως οθόνη συνδεδεμένη με κάμερα στην πόρτα του χώρου αποσκευών όσο και συμβατικά.

Οι ουσιαστικές τεχνολογικές καινοτομίες είναι καλά κρυμμένες κάτω από το επιβλητικό αμάξωμα, με το EV9 να εφοδιάζεται με κορυφαία συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Ο αριθμός τους ξεπερνάει τα 30 και καθιστούν κάθε μετακίνηση στο εσωτερικό του απόλυτα ασφαλή. Η υπερπλήρης σουίτα συστημάτων της Kia περιλαμβάνει στοιχεία, όπως έλεγχος διατήρησης της λωρίδας και μάλιστα στο κέντρο της, έλεγχος της τυφλής γωνίας, έλεγχος της κίνησης πίσω από το αυτοκίνητο, ακόμη και της κάθετης σε περίπτωση εξόδου από θέση στάθμευσης, έλεγχος του χώρου εμπρός από το όχημα, ενεργό cruise control σύμφωνα με την κίνηση, τα όρια ταχύτητας και δεδομένα από το navigation για τη χάραξη του δρόμου.

Η παρουσία των καινοτόμων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, έχει σαν αποτέλεσμα το EV9 να προσφέρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3! Η συνδυαστική λειτουργία των συστημάτων ADAS και 15 αισθητήρων συμπεριλαμβανομένων δύο μονάδων τεχνολογίας lidar, επιτρέπει στο EV9 να αντιδρά σε χιλιοστά του δευτερόλεπτου, διαθέτοντας οπτικό εύρος 360 μοιρών. Κάτι το οποίο σημαίνει πως το επιβλητικό SUV μπορεί να κινείται, να επιταχύνει, να επιβραδύνει και να ταξιδεύει, χωρίς ο οδηγός να λαμβάνει μέρος στη διαδικασία! Επιπλέον, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης το EV9 μαθαίνει τις οδηγικές συνήθειες του οδηγού και σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά των διαδρομών που ακολουθεί, προσαρμόζεται αναλόγως κάνοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις. 

Απόλυτα συνδεδεμένο

Στον τομέα της συνδεσιμότητας η Kia έχει πραγματοποιήσει άλματα τα τελευταία χρόνια, και στο νέο EV9 συναντάμε τη νεότερη εξέλιξη των καινοτόμων Kia Connect και Kia Live Services. Το νέο σύστημα τηλεματικής και εφαρμογών προσφέρει περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις γύρω από το όχημα, live ενημέρωση για την κίνηση των δρόμων, αλλά και ειδήσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντα σας. Η λειτουργία EV route planner κάνει τα ταξίδια με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πιο εύκολα από ποτέ! Δεν χρειάζεται να έχεις το παραμικρό άγχος, αφού το EV9 φροντίζει να σχεδιάσει για σένα το ταξίδι σου, προγραμματίζοντας τη βέλτιστη διαδρομή, σύμφωνα με τις ανάγκες φόρτισης και τα διαθέσιμα σημεία. Με αυτό τον τρόπο, οι περιηγήσεις εκτός αστικού κύκλου μετατρέπονται σε μία απροβλημάτιστη και ξέγνοιαστη εμπειρία.

Στο νέο EV9 συναντάμε ακόμα μία καινοτομία, η οποία μοιάζει βγαλμένη από το μέλλον. Πρόκειται για το Feature-On-Demand, μία εφαρμογή που επιτρέπει στον κάτοχο του αυτοκινήτου μέσω app store να αγοράζει επιπλέον εξοπλισμό μετά την αγορά του αυτοκινήτου, ή ακόμα και στοιχεία που θα λανσαριστούν στο μέλλον. Και μάλιστα, για συγκεκριμένο διάστημα ή μόνιμα! Για παράδειγμα, ο ιδιοκτήτης μπορεί να αναβαθμίσει το αυτοκίνητό του στα 700 Nm επιλέγοντας τη λειτουργία Boost ή να αποκτήσει την επόμενη γενιά αυτόνομης οδήγησης που αναμένεται το 2026. Φυσικά, εφαρμογές όπως η δυνατότητα χρήσης του smartphone ως κλειδί του αυτοκινήτου προσφέροντας τη δυνατότητα εκκίνησης του κινητήρα με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος, περιλαμβάνονται σε όσα μπορεί να απολαμβάνει καθημερινά ο οδηγός του EV9.

Το βραβευμένο επιβλητικό αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Kia προσφέρει σήμερα υπηρεσίες που θα συναντάμε στα αυτοκίνητα στο μέλλον. Το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο σε επίπεδο άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας είναι αντίστοιχο με το κύρος και την πολυτέλεια που χαρακτηρίζει το νέο EV9. Ανακάλυψε τα πάντα για το νέο Kia EV9 και βρες έναν επίσημο αντιπρόσωπο της Kia για να θαυμάσεις τις μοναδικές τεχνολογίες που προσφέρει από κοντά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...