To No1 plug-in hybrid της Ευρώπης ανήκει στα SUV

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ηλεκτρική αυτονομία έως 89 km μέσα στην πόλη και κατανάλωση λίγο πάνω από 1 λίτρο.

  • -
  • -

Περισσότεροι από 48.000 οδηγοί σε όλη την Ευρώπη αγόρασαν την περασμένη χρονιά το Kuga PHEV, με το SUV της Ford να αναδεικνύεται best seller στα plug-in hybrid, ανεξαρτήτως κατηγορίας, με ποσοστό άνω του 17%.

Οι πελάτες επέλεξαν το μοντέλο της Ford για την υψηλή αποδοτικότητα και την αυτονομία. Σύμφωνα με τον κύκλο WLTP, το Kuga plug-in hybrid μπορεί να καλύψει αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια 57 – 65 km, τιμή που διαμορφώνεται στην πόλη στα 71-89 km. Όσο για τη μέση κατανάλωση ενέργειας, ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 14,8 kWh/100 km.

kuga phev eu1

Επιπλέον, το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει την αυτονομία και την ευκολία οδήγησης ενός βενζινοκίνητου οχήματος χρησιμοποιώντας ισχύ από τη μπαταρία ως συμπληρωματική εκείνης που παρέχει ο βενζινοκινητήρας των 2,5 λίτρων, με στόχο την αυξημένη αποδοτικότητα ακόμα και όταν το αυτοκίνητο δεν λειτουργεί στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα EV Now. Με κατανάλωση καυσίμου 0,9-1,3 l/100 km και εκπομπές CO2 21-29 g/km (WLTP), το υβριδικό μοντέλο υπερέχει έναντι βασικών ανταγωνιστών του με βάση τα στοιχεία του κατασκευαστή, γεγονός που σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να αφήνουν το όχημα στο πρόγραμμα EV Auto γνωρίζοντας ότι θα λειτουργεί με τον πιο αποδοτικό τρόπο.
kuga phev eu2

Ford Kuga: Ένα ψηφιδωτό ικανοτήτων

Οι οδηγοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα EV Later για να εξοικονομούν την ενέργεια της μπαταρίας για μετέπειτα χρήση, δίνοντας τους πλήρη έλεγχο ως προς το πώς και πότε θα την αξιοποιήσουν. Πέραν της φόρτισης από εξωτερική παροχή, το Kuga Plug-In Hybrid μπορεί εν κινήσει να αναπληρώνει αυτόματα ενέργεια μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής φόρτισης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα. Ακόμα και αν η μπαταρία αποφορτιστεί πλήρως, το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει εξαιρετική κατανάλωση καυσίμου (5,2-6,0 l/100 km).

kuga phev eu3

Παράλληλα, όπως υποστηρίζει η Ford, παρέχει χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε σύγκριση με βασικούς ανταγωνιστές της κατηγορίας του με πιθανή εξοικονόμηση πάνω από 1.800€ σε μία τυπική περίοδο τριών ετών/60.000 km, χάρη στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ενέργειας, το μειωμένο κόστος συντήρησης και την υψηλή αξία μεταπώλησης.

Στη χώρα μας, το Kuga PHEV έχει τιμή προ φόρων κάτω από 40.000 ευρώ, γεγονός που προσφέρει στους πελάτες επιπλέον οφέλη όπως ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας αλλά και μηδενικό επίσης φόρο εταιρικής χρήσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...