Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Δόθηκε παράταση – Δείτε μέχρι πότε

Δεν προλαβαίνετε να πληρώσετε τα τέλη αυτή την εβδομάδα; Κανένα πρόβλημα, αφού δόθηκε και επίσημα παράταση.

  • -
  • -

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η προθεσμία για να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2022 ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2021. Τις τελευταίες ημέρες όμως κυκλοφορούσαν φήμες πως θα δοθεί παράταση, και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και σήμερα, επιβεβαιώθηκαν επίσημα!

Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2022 παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Ίδια είναι η καταληκτική ημερομηνία και για τη θέση των οχημάτων σε ακινησία με την online δήλωση ακινησίας.

Τη σχετική απόφαση έλαβε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει πλήρη αντίληψη και συναίσθηση των δυσκολιών αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Η παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας είναι επιβεβλημένη, για να διευκολύνει τους πολίτες και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση».

ΜΑΘΕΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Παράλληλα, από το υπουργείο επισημαίνεται ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τη νέα προθεσμία.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να λάβουν τα ειδοποιητήρια από την σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxis και να επιλέξουν την ενότητα «Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων».

Όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν τα διπλά. Ειδικότερα, εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, επιβάλλεται και πρόστιμο:

- ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.

- το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.

- 30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

- Για τους κατόχους πιστωτικών καρτών υπάρχει η δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...