Τέλη κυκλοφορίας 2022: Θα υπάρξει παράταση;

Η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας λήγει σύντομα, με την καθυστέρηση να συνεπάγεται τον διπλασιασμό τους.

  • -
  • -

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021, οι κάτοχοι των οχημάτων έχουν το δικαίωμα να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Η μη καταβολή των τελών επιφέρει πρόστιμο, το οποίο ισούται με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Πόσο είναι το πρόστιμο αν δεν πληρώσω;

Συγκεκριμένα το ύψος του προστίμου είναι:

•    ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ

•    ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.

•    μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2022. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό θα εξαρτηθεί από την ροή καταβολής. Ωστόσο, όλα δείχνουν η έκταση της παράτασης θα είναι αρκετά «γενναία», με την καταληκτική ημερομηνία να ορίζεται στα τέλη Φεβρουαρίου.

Πώς κάνω κατάθεση πινακίδων online;

Θυμίζουμε πως, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να λάβουν τα ειδοποιητήρια από την ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Για τη διευκόλυνσή τους έχει δημιουργηθεί QR Code, το οποίο αφού σκανάρει ο χρήστης, πληρώνει άμεσα το ποσό μέσω web banking από το κινητό του τηλέφωνο. Φυσικά, όσοι επιθυμούν, μπορούν να πληρώσουν το αντίτιμο στις τράπεζες.

Αυτοί που δεν έχουν σκοπό να καταβάλλουν το ποσό, είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε ψηφιακή ακινησία – κατάθεση πινακίδων – μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας της AAΔE.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...