Road trip σε 4 Φθινοπωρινές διαδρομές με το Vector 4Seasons Gen-3 της Goodyear

Στις διαφορετικές γωνιές της ορεινής Ελλάδας επικρατούν πολλές διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Το πιο ταιριαστό ελαστικό για να τις βιώσεις όλες στο έπακρο είναι το Goodyear Vector 4Seasons Gen-3.

  • -
  • -

Πάνω από τον «κλέφτη του χιονιού» Καϊμακτσαλάν και από την αλπική Τύμφη που ρίχνει την επιβλητική σκιά της στα Ζαγοροχώρια, και πάνω από τις παραποτάμιες διαδρομές του Λουσίου στη Δημητσάνα και του Ασπροποτάμου που χωρίζει την Ήπειρο από τη Θεσσαλία, τα σύννεφα στον ουρανό ταξιδεύουν γοργά.

Σε μια χώρα που έχει απέραντες ακτογραμμές αλλά παρόλα αυτά είναι κατά 80% ορεινή, είναι πολλές φορές θέμα λίγων λεπτών να βρεθεί κανείς από τη ζέστη και την υγρασία της θάλασσας σε ένα βροχερό δάσος. Ή από τον στεγνό «ήλιο με δόντια» της πεδιάδας, στην ομίχλη και το χιόνι ενός χωριού σκαρφαλωμένου στην απέναντι επιβλητική πλαγιά.

Μια μέρα στα βουνά της Ελλάδας μπορεί να μεταμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό που να περιλαμβάνει και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Μια πρωινή χειμωνιάτικη παγωνιά, μια μεσημεριανή ανοιξιάτικη ή ακόμη και καλοκαιρινή λιακάδα, μια φθινοπωρινή απογευματινή βροχή. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν υπάρχουν πιο ταιριαστά ελαστικά για τη χώρα μας, από τα Vector 4Seasons Gen-3 της Goodyear.

Goodyear VECTOR 4 SEASONS

Η τρίτη γενιά των κορυφαίων ελαστικών 4 εποχών της Goodyear είναι σχεδιασμένη ακριβώς για αυτές τις μεταβαλλόμενες συνθήκες: Προσφέρει κορυφαίο έλεγχο και μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνό δρόμο, μαζί με κορυφαία αντοχή στην υδρολίσθηση σε όλη τη διάρκεια ζωής του ελαστικού και εξαίρετη πρόσφυση στο χιόνι.

Η εμπειρία, η τεχνογνωσία και η πολυετής εξέλιξη των ελαστικών 4 εποχών της Goodyear έρχεται να ταιριάξει με απόλυτη αρμονία σε μια χώρα με πολλαπλά, συνεχώς μεταβαλλόμενα, γεωγραφικά και καιρικά πρόσωπα. Εξάλλου, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η σειρά ελαστικών Vector 4Seasons έχει σημειώσει τις περισσότερες νίκες σε τεστ ελαστικών 4 εποχών.

Ζαγοροχώρια: Χρωματική πανδαισία
Η εκθαμβωτική παλέτα χρωμάτων στα Ζαγοροχώρια, βόρεια των Ιωαννίνων, έχει φιλοτεχνηθεί από τη φύση με πινέλο τις συχνές βροχοπτώσεις. Οι φθινοπωρινές αποχρώσεις του πράσινου και του κίτρινου διακόπτονται εδώ μόνο από τα 46 διάσπαρτα πέτρινα χωριά και τις σχιστολιθικές οροφές των σπιτιών τους.

Goodyear VECTOR 4 SEASONS

Δεν έχουν τελειωμό τα σημεία που μπορούν να σας πάνε οι ορεινοί, συχνά βρεγμένοι δρόμοι των Ζαγοροχωρίων. Από τον παγωμένο, καταπράσινο Βοϊδομάτη ως το μπαλκόνι της Οξειάς για την απέραντη θέα στο φαράγγι του Βίκου, από τα πέτρινα γεφύρια και τα Μοναστήρια των κοιλάδων, μέχρι το τέρμα του δρόμου πριν τη Δρακόλιμνη και τις πέτρινες κορυφές της Αστράκας.

Κανένα καιρικό φαινόμενο δεν είναι ικανό να σας αγχώσει σε αυτή τη διαδρομή, με τα ελαστικά Vector 4Seasons Gen-3 της Goodyear. Η τεχνολογία Aqua Control είναι αυτή που εξασφαλίζει την άριστη πρόσφυση στη δυνατή βροχή ή την καταιγίδα, καθώς ο σχεδιασμός των μεγαλύτερων εγκοπών και οι υδροδυναμικές αυλακώσεις τους προσφέρουν καλύτερη αντίσταση στην υδρολίσθηση, καθώς και μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Μάλιστα, η αντοχή στην υδρολίσθηση παραμένει κορυφαία σε όλη τη διάρκεια ζωής του ελαστικού. Διότι, με το πέρασμα του χρόνου, οι αυλακώσεις αναπτύσσονται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται συνεχώς η σωστή διασπορά του νερού.

Καϊμακτσαλάν: «Ο κλέφτης του χιονιού»
Όσο χιόνι κι αν «κλέβει» το όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν είναι η ονομασία που προέκυψε από τον «κλέφτη της κρέμας», δηλαδή του χιονιού, στα τούρκικα) από τα γύρω βουνά της Δυτικής Μακεδονίας, η κορυφαία Snow Grip Technology της Goodyear είναι εδώ για να διασφαλίζει την πρόσφυση του αυτοκινήτου σας.

Goodyear VECTOR 4 SEASONS

Ανεβαίνοντας προς το χιονοδρομικό του Καϊμακτσαλάν, ίσως μετά από μια στάση στα λουτρά Ποζάρ στο φαράγγι και το ρέμα του Θερμοποτάμου, σε μια κατάφυτη διαδρομή θα αποκαλυφθεί η υπέροχη θέα της λίμνης Βεγορίτιδας και έπειτα ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος: Ένα αναγεννημένο χωριό που αποτελεί ωδή στη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική της πέτρας, και σήμερα ως παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός διαθέτει υπέροχες τουριστικές εγκαταστάσεις. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η πανέμορφη λίμνη του Άγρα.

Φτάνοντας στο χιονοδρομικό κέντρο θα διαπιστώσετε την απαράμιλλη πρόσφυση των ελαστικών Vector 4Seasons Gen-3 της Goodyear στις δύσκολες και απρόβλεπτες συνθήκες της οδήγησης σε χιονισμένη ή παγωμένη επιφάνεια. Ο μοναδικός σχεδιασμός SmartTREAD με τις φαρδιές εγκοπές (που αλληλοεπιδρούν στα σημεία τομής τους για να μεγαλώνει το άνοιγμά τους), το αυξημένης ποσότητας πυρίτιο και τα τρισδιάστατα κυματοειδή τακούνια υψηλής πυκνότητας εξομαλύνουν το χειρισμό, σας προσφέρουν σιγουριά, και μειώνουν σημαντικά την απόσταση φρεναρίσματος στο χιόνι. Το συγκεκριμένο ελαστικό είναι πιστοποιημένο με το σύμβολο της νιφάδας χιονιού (3PMSF), που σημαίνει ότι πληροί τα επίσημα πρότυπα των ειδικών χειμερινών ελαστικών.

Από το Λούσιο στη Δημητσάνα
Η ορεινή Αρκαδία, από την κοιλάδα του Λούσιου ποταμού και το κατάφυτο Μαίναλο και σε όλη τη διαδρομή μέχρι τα πανέμορφα χωριά της Δημητσάνας και της Στεμνίτσας, είναι περιβόητη για τις εναλλασσόμενες καιρικές της συνθήκες.

Goodyear VECTOR 4 SEASONS

Η διαδρομή με το αυτοκίνητο ανάμεσα στα έλατα του Μαινάλου και στο φαράγγι του Λούσιου είναι μια μοναδική εμπειρία. Φωλιασμένη στην καταπράσινη βλάστησή του θα σας αποκαλυφθεί η Μονή Προδρόμου που μοιάζει να αιωρείται στο φαράγγι, η Μονή Φιλοσόφου και η Μονή Αιμυαλών, το υπέροχο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης και τέλος ο παραδοσιακός οικισμός της Δημητσάνας που απλώνει τα πέτρινα αρχοντικά και πυργόσπιτά του και τα λιθόστρωτα καλντερίμια του σε όλο το διάσελο.

Διασχίζοντας δάση από καστανιές που εναλλάσσουν εκθαμβωτικά τις κόκκινες, πορτοκαλί και σκουροπράσινες ανταύγειες τους το Φθινόπωρο, και ανεβαίνοντας μια ηλιόλουστη μέρα προς την Οστρακίνα, την ψηλότερη κορυφή του Μαινάλου, τα ελαστικά Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 θα αποκαλύψουν όλες τις παράλληλες αρετές που διαθέτουν για τη στεγνή άσφαλτο.

Η καινοτομία Dry Handling Technology προσφέρει όχι μόνο βελτιωμένο χειρισμό, αλλά και μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος στο στεγνό. Τα 3D τακούνια, η βελτιωμένη ακαμψία και η μειωμένη παραμόρφωση του ελαστικού κατά τη διάρκεια απότομων ελιγμών (χάρη στα ανθεκτικά μπλοκ της στεφάνης και των ώμων) θα σας προσφέρουν κορυφαία ασφάλεια, αλλά και αρκετή οδηγική ευχαρίστηση.

Στα χωριά του Ασπροπόταμου
Δεν υπάρχει καμία ορεινή πτυχή, διασκέδαση ή και πρόκληση, που να μην την έχει η Πίνδος, η οροσειρά στη ραχοκοκκαλιά της Ελλάδας. Και ο Ασπροπόταμος (Αχελώος) είναι μια μαγευτική γωνιά της, με πυκνά ελατοδάση, χαράδρες, πανέμορφα βλαχοχώρια, μικρά ξωκλήσια και επιβλητικά μοναστήρια. Οδηγώντας στη σκιά των πανύψηλων βουνοκορφών θα διασχίσετε καταρράκτες και γεφύρια πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού, τη Μονή του Τίμιου Σταυρού στα Δολιανά με τους 13 τρούλους, οικισμούς με πέτρινα αρχοντικά, και μπορείτε να φτάσετε μέχρι και το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου.

Goodyear VECTOR 4 SEASONS

Όσα πρόσωπα αλλάζει η Πίνδος, τόσα αλλάζει και ο καιρός της. Γι' αυτό το λόγο, τα ελαστικά τεσσάρων εποχών Vector 4Seasons Gen-3 της Goodyear είναι η κορυφαία επιλογή. Ο σχεδιασμός SmartTREAD διαθέτει συγκεκριμένες ζώνες πέλματος που προσαρμόζονται στις συνθήκες του οδοστρώματος. Μαζί με την τεχνολογία Weather Reactive, συνδυάζουν άρτια και άκρως αποτελεσματικά τις απαιτήσεις για πρόσφυση και φρενάρισμα σε στεγνή, βρεγμένη, χιονισμένη ή παγωμένη επιφάνεια.

Επιπλέον, προσφέρουν αυξημένη διάρκεια ζωής, δυνατότητα run-flat και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου (λόγω καλύτερης δυνατότητας κύλισης) που δεν ωφελεί μόνο τα οικονομικά σας, αλλά και την προστασία του τόσο πολυπρόσωπου και πανέμορφου περιβάλλοντος της χώρας μας. Τώρα, γνωρίζετε ποιο είναι το ιδανικό λάστιχο για να απολαύσετε τις ομορφιές τις πατρίδας μας, ανεξαρτήτως προορισμού και εποχής: Goodyear Vector 4Seasons Gen-3.

Goodyear VECTOR 4 SEASONS

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...