Οι δύο όψεις της ασφάλειας: Michelin Pilot Sport 5 & Primacy 4+

Με κορυφαίες επιδόσεις και ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, τα νέα λάστιχα της Michelin ανεβάζουν τον πήχη σε απόδοση και ασφάλεια.

  • -
  • -

Η Michelin, η κορυφαία εταιρεία ελαστικών στον κόσμο, είναι ηγέτης στις προηγμένες τεχνολογίες και στη βιώσιμη κινητικότητα, διαθέτοντας μία πλούσια παρακαταθήκη εμπειρίας και εξειδίκευσης σε ελαστικά υψηλών επιδόσεων χάρη στην εμπλοκή της με τους αγώνες αυτοκινήτων, αλλά και στις μακροχρόνιες συνεργασίες με κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων.

Δεν είναι όλα τα ελαστικά ίδια

Τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο επαφής του οχήματος με το δρόμο, οπότε είναι και ο Νο 1 παράγοντας οδικής ασφάλειας. Ένας τομέας στον οποίο δεν χωρούν συμβιβασμοί. Παρότι στην αγορά ελαστικά υπάρχουν επιλογές με χαμηλό κόστος, αυτό επιτυγχάνεται πάντα εις βάρους της απόδοσης. Δεν είναι όλα τα ελαστικά ίδια!

Michelin

Κάθε οδηγός πριν επιλέξει λάστιχα χρειάζεται να υπολογίσει τις επιδόσεις τους στο φρενάρισμα, την αντίσταση στην υδρολίσθηση, την διάρκεια ζωής, αλλά και την εξασθένιση των επιδόσεών τους καθώς φθείρονται. Η Michelin, ως ο κορυφαίος κατασκευαστής ελαστικών, δεσμεύεται να προσφέρει σε ιδιώτες και επαγγελματίες οδηγούς ελαστικά που παραμένουν ασφαλή και διατηρούν τις υψηλές τους επιδόσεις, ανεξάρτητα από τα πόσα χιλιόμετρα έχουν διανύσει, μέχρι το τέλος της ζωής τους. Λάστιχα που προσφέρουν ασφάλεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο, και εξαιρετική διάρκεια ζωής.

Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που η Michelin επενδύει πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ στην Έρευνα και την Ανάπτυξη, κάθε χρόνο. Αυτή η δέσμευση ποιότητας είναι ωφέλιμη για τον πλανήτη μας, αλλά και για την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Με ελαστικά σχεδιασμένα να παραμένουν ασφαλή μετά από μεγάλες αποστάσεις, η ανάγκη αλλαγής ελαστικών δεν είναι τόσο συχνή. Αλλάζοντας τα ελαστικά μας λιγότερο συχνά κάνουμε περισσότερα για την προστασία του πλανήτη, αποφεύγοντας τις εκπομπές CO2 και τη σπατάλη υλικών.

Michelin

Michelin Pilot Sport 5: Στην κορυφή των επιδόσεων

Τα νέας γενιάς ελαστικά Michelin Pilot Sport 5 απευθύνονται σε οδηγούς σπορ αυτοκινήτων, δυναμικών hatchback ή premium sedan, που λατρεύουν τις υψηλές επιδόσεις, χωρίς περιορισμούς. Εξοπλισμένα με κορυφαίες τεχνολογίες, δίνουν τη δυνατότητα στους οδηγούς να αξιοποιήσουν στο έπακρο την οδηγική τους εμπειρία για περισσότερα χιλιόμετρα, ταξιδεύοντας με απόλυτη ασφάλεια και απολαμβάνοντας στο έπακρο κάθε στιγμή.

Για να επιτύχει κορυφαία απόδοση σε συνδυασμό με αυξημένη διάρκεια ζωής, η Michelin εφάρμοσε νέες, καινοτόμες τεχνολογίες στο σχεδιασμό πέλματος, στη σύνθεση γόμας και στην κατασκευή του Pilot Sport 5. Εξελιγμένο για να προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό σπορ επιδόσεων και μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, είναι το καλοκαιρινό ελαστικό με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των κύριων ανταγωνιστών του, όσον αφορά τη διάρκεια ζωής στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων.

Michelin

Η σύνθεση γόμας, χάρη στη βελτιστοποιημένη φόρμουλα, σε συνδυασμό με την καινοτόμο τεχνολογία ανάμειξης, βελτιώνει τις επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο. H τεχνολογία Michelin Dynamic Response χρησιμοποιεί ένα υβριδικό στρώμα υλικών εξασφαλίζοντας άριστη πληροφόρηση και ακρίβεια στους χειρισμούς, ενώ η κατασκευή MaxTouch Construction κατανέμει ομοιόμορφα τις δυνάμεις επιτάχυνσης, επιβράδυνσης, καθώς και τις πλευρικές δυνάμεις, προσφέροντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επιπρόσθετα, η τεχνολογία Dual Sport Tread Design υιοθετεί διαφορετική σχεδίαση πέλματος με μεγάλες διαμήκεις αυλακώσεις στο εσωτερικό, που απομακρύνουν αποτελεσματικά το νερό και μια εξωτερική σχεδίαση με άκαμπτα μπλοκ για καλύτερη πρόσφυση σε στεγνό οδόστρωμα.

Το νέο Pilot Sport 5 είναι ταχύτερο κατά 1,7% από το απερχόμενο Pilot Sport 4 S σε βρεγμένο γύρο στην πίστα δοκιμών της Michelin, ενώ εκτός από τις επιδόσεις στο βρεγμένο, το Pilot Sport 5 είναι ταχύτερο κατά 1,5% από τον προκάτοχό του και σε στεγνό γύρο. Συνδυάζοντας την εμφάνιση και την ευκολία χρήσης, το νέο σπορ ελαστικό της Michelin διαθέτει το Premium Touch Sidewall Design που δημιουργεί μία κομψή, ματ αισθητική που μοιάζει με βελούδο, αλλά και το Wear2Check, μια ευανάγνωστη ένδειξη φθοράς του πέλματος, που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την παρακολούθηση της φθοράς του ελαστικού.

Michelin Primacy 4+: Ασφάλεια και premium αίσθηση

Το νέο Michelin Primacy 4+, σχεδιάστηκε για πολυτελή sedan, crossover και SUV, για άνεση στην καθημερινή χρήση και κορυφαία ασφάλεια σε μεγάλα οικογενειακά ταξίδια. Ξεχωρίζει για τις καλύτερες επιδόσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο οδόστρωμα, μέχρι το επιτρεπόμενο όριο φθοράς πέλματος, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. Οφείλει τις επιδόσεις του στην τεχνολογία EverGrip, η οποία συνδυάζει αποτελεσματικά δύο στρώματα γόμας πέλματος τοποθετημένα το ένα κάτω από το άλλο, με διαφορετική ακαμψία, για να αντισταθμίσει την απώλεια βάθους πέλματος, απομακρύνοντας καλύτερα το νερό, ακόμα κι όταν το ελαστικό έχει φθαρεί.

Michelin

Το Michelin Pilot Sport 5 διατίθεται σε 50 διαστάσεις από 17 έως 21 ίντσες, ενώ το Michelin Primacy 4+ είναι διαθέσιμο σε 121 διαστάσεις από 16 έως 21 ίντσες. Εσείς, θα επιλέξετε ανάμεσα από αυτές το ιδανικό ελαστικό για το αυτοκίνητό σας, ή θα συμβιβαστείτε με κάτι λιγότερο;