Αυτό το Renault Clio κοστίζει τουλάχιστον 83.000 ευρώ

Είναι σπάνιο, παρήχθη σε ελάχιστες μονάδες, με 18 από αυτές να πηγαίνουν σε πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο

  • -
  • -

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Collecting Cars θα βγάλει τις επόμενες μέρες σε δημοπρασία ένα εξαιρετικά σπάνιο Renault Clio V6, το οποίο σύμφωνα με τους εκτιμητές θα σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ πώλησης.

renault clio v6-1

Το συγκεκριμένο μοντέλο της Renault θεωρείται συλλεκτικό, κι αυτό διότι είναι ένα από τα 18 δεξιοτίμονα αυτοκίνητα που παραδόθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στην απόχρωση «Liquid Yellow». Διατηρείται σε άριστη κατάσταση τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, διαθέτοντας όλα τα αυθεντικά αξεσουάρ.

Έχει διανύσει μόλις 980 μίλια, με τον V6 3.0 λίτρων κινητήρα της Renaultsport απόδοσης 255 ίππων να χαρίζει εξαιρετικές επιδόσεις. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων.

renault clio v6-2

Όταν κυκλοφόρησε το 2003, ήταν το ισχυρότερο σε σειρά παραγωγής αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του διαθέτει 25 επιπλέον ίππους και μεγαλύτερο μεταξόνιο. Οι επιφάνειες στην καμπίνα είναι επενδυμένες με μαύρο δέρμα και συνθετικό καστόρι. Δερμάτινη επένδυση διαθέτει και το τριάκτινο τιμόνι, με τη Renaultsport να εξοπλίζει το hot hatch με κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα, cruise control, ακόμη και ηχοσύστημα Cabasse Auditorium.

Ο τελευταίος πλειοδότης, αυτός δηλαδή που θα δώσει την ανώτερη προσφορά – η τιμή εκκίνησης είναι τα 83.000 ευρώ – θα λάβει επιπλέον το πρωτότυπο εγχειρίδιο του γαλλικού αγωνιστικού τμήματος, το service book και δύο γνήσια, αχρησιμοποίητα κιτ επισκευής ελαστικών.

renault clio v6-3

«Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιοσημείωτα παραδείγματα ενός Renault Clio V6 στον κόσμο, με εξαιρετικά λίγα χιλιόμετρα. Οι συλλέκτες συχνά αναφέρουν πως επιθυμούν να αγοράσουν το καλύτερο του είδους και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκφράζει ακριβώς αυτό», δήλωσε ο Edward Lovett, ιδρυτής της Collecting Cars.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...