H Xiaomi μπαίνει και επίσημα στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ακόμη μια εταιρεία-κολοσσός από το χώρο της τεχνολογίας αποκτά… παρακλάδι στην αυτοκινητοβιομηχανία. Υποδεχτείτε τη Xiaomi EV!

  • -
  • -

Όταν η Xiaomi εξαγόρασε τη DeepMotion, μια εταιρεία με μεγάλη εξειδίκευση στο κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης, οι φήμες για τη σύσταση νέου τμήματος με ειδικότητα τα αυτοκίνητα, ξέσπασαν για τα καλά. Όπως συνήθως αποδεικνύεται σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν υφίσταται καπνός χωρίς φωτιά και λίγο μετά, καλωσορίζουμε τη Xiaomi EV.

Το αυτοκινητιστικό παρακλάδι της Xiaomi είναι αποτέλεσμα μιας επένδυσης που ξεπέρασε το 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια. Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, η εταιρεία σκοπεύει να έχει επενδύσει ακόμη 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε εξέλιξη νέων τεχνολογιών και υποδομές, ενώ ήδη έχουν προσληφθεί 300 νέοι υπάλληλοι, προσεκτικά επιλεγμένοι από μια τεράστια λίστα βιογραφικών.

Άλλωστε από το τέλος Μαρτίου του 2021 ο ιδρυτής της Xiaomi είχε δηλώσει τις προθέσεις του για την είσοδο της εταιρείας του στον κλάδο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Φυσικά ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε οποιοδήποτε σχέδιο της νεοσύστατης εταιρείας. Είμαστε σίγουροι ότι ένα brand με τόσο μεγάλη δύναμη, αλλά και απήχηση, δεν θα δυσκολευτεί να παρουσιάσει ενδιαφέρουσες ιδέες που θα αλλάξουν τα δεδομένα στο χώρο των ηλεκτρικών μοντέλων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...