Ο Λιβέρης νικητής ανάμεσα στους Βαν Πράις και Νόλτεν στο βάθρο του Πρωταθλήματος BNL

Ο 18χρονος κέρδισε εμφατικά δύο από τους τέσσερις αγώνες του διημέρου και ήρθε δεύτερος στους υπόλοιπους δύο

  • -
  • -

Απόλυτη ήταν η επικράτηση του νεαρού οδηγού καρτ Διονύση Λιβέρη το περασμένο Σαββατοκύριακο στο δεύτερο γύρο του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού πρωταθλήματος των Κάτω Χωρών (BNL) στο Μάριεμπουργκ του Βελγίου.

Μετά ένα και πλέον έτος απουσίας από τις ευρωπαϊκές πίστες, ο Έλληνας οδηγός ξεκίνησε και τις δύο μέρες από το pole position, κέρδισε εμφατικά δύο από τους τέσσερις αγώνες του διημέρου και ήρθε δεύτερος στους υπόλοιπους δύο, πετυχαίνοντας τον ένα ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο.

Ο 18χρονος αντιμετώπισε με άνεση και ψυχραιμία τέσσερις διεθνείς πολυπρωταθλητές ανάμεσα σε τριάντα αντιπάλους, σε όλου του είδους τις συνθήκες.  Κυριάρχησε στο στεγνό και στο μικτό οδόστρωμα και παρά την έλλειψη πείρας στις συγκεκριμένες συνθήκες, κρατήθηκε καθαρά δεύτερος στη δυνατή βροχή που έπεσε την δεύτερη μέρα.

Η συμμετοχή του Λιβέρη ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο καρτ Rotax που γίνεται στο τέλος του μήνα στο περίφημο Le Mans της Γαλλίας, εκεί όπου είχε έρθει δεύτερος το 2019.

Ο Διονύσης τρέχει στην ανώτατη κατηγορία Rotax DD2 με καρτ απόδοσης 35 ίππων, που διαθέτουν δύο ταχύτητες και φρένα στους τέσσερις τροχούς. Αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας Daems από το Βέλγιο και τον προπονεί ο διεθνής πρωταθλητής Γιάννης Αντωνιάδης.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...