Πόσα εκατομμύρια χρειάζονται για να τρέξεις στη Formula 1;

Συνηθίζουμε να λέμε ότι στη Formula 1 αγωνίζονται οι 20 καλύτεροι οδηγοί του κόσμου, όμως είναι αυτή η πραγματικότητα;

  • -
  • -

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι μία ακριβή ενασχόληση σε όποιο επίπεδο και αν θελήσει κάποιος να ασχοληθεί, ακόμα και αν πρόκειται για τη μικρότερη κατηγορία των καρτ ή απλά τη μετατροπή ενός αυτοκινήτου ώστε να μπορεί να μπει σε πίστα.

Σίγουρα για να αγωνιστεί κάποιος σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο χρειάζεται να έχει κάποιες ικανότητες (άλλωστε για να οδηγήσει κάποιος σε αγώνα της Formula 1 θα πρέπει να διαθέτει superlicense, δηλαδή μια ειδική αγωνιστική άδεια η οποία δίνεται μόνο όταν ικανοποιηθούν κάποιοι συγκεκριμένοι όροι).

Ωστόσο, πέρα από ταλέντο και ικανότητες, ένας οδηγός θα πρέπει να έχει και επαρκή οικονομική στήριξη. Οι εναλλακτικές για να μπορέσει να βρει τα απαραίτητα χρήματα είναι δύο. Η μία είναι να προέρχεται από οικογένεια με αρκετά υψηλή οικονομική επιφάνεια, ενώ η άλλη είναι να μπορέσει να τα βρει από χορηγούς. Το ζήτημα είναι ότι τα ποσά είναι ιδιαίτερα μεγάλα.

ralf-schumacher

Σύμφωνα με τον Ralf Schumacher, αδερφό του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 Michael Schumacher και νικητή σε 6 Grand Prix, ένας οδηγός χρειάζεται πραγματικά πολλά χρήματα ώστε να φτάσει στον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Γερμανός αναφέρει ότι τα ποσά ξεκινάνε από 30.000 ευρώ/έτος για ένα παιδί ηλικίας 6-8 ετών, ανεβαίνουν στα 250.000 ευρώ/έτος όταν κάποιος φτάσει να αγωνίζεται στα καρτ σε διεθνές επίπεδο και μετά τα κόστη απογειώνονται.

Δείτε ακόμα: Ο Verstappen κερδίζει ακόμα και με την όπισθεν! [video]

Το τελικό ποσό στο οποίο καταλήγει ο Ralf Schumacher είναι τα 13 – 15 εκατομμύρια ευρώ μέχρι κάποιος να βρεθεί να οδηγήσει ένα μονοθέσιο της Formula 1. Με τόσο μεγάλα νούμερα, δεν προκαλεί απορία ότι πολλοί από τους οδηγούς του σημερινού grid προέρχεται από πλούσιες οικογένειες. Ο Lando Norris και ο Sergio Perez είναι γιοι εκατομμυριούχων, ο Lance Stroll και ο Nicholas Latifi είναι γιοι δισεκατομμυριούχων, οι Charles Leclerc, Max Verstappen, Carlos Sainz και Mick Schumacher προέρχονται από οικογένειες με παρουσία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Πώς σου φαίνονται αυτά τα ποσά; Περίμενες λιγότερα ή περισσότερα;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...