Αθήνα: Πόσο έρημη ήταν την πρώτη εργάσιμη με lockdown (Φωτογραφίες)

Οι διαφορές με την προηγούμενη καραντίνα Μαρτίου-Απριλίου

  • -
  • -

Μειωμένη σε σχέση με τις περασμένες εβδομάδες, αλλά όχι στα επίπεδα του πρώτου lockdown λόγω του κορονοϊού, την περασμένη άνοιξη, είναι η κίνηση των οχημάτων το πρωί της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας. 

Το γεγονός ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία παραμένουν ανοιχτά, είχε ως αποτέλεσμα να κυκλοφορούν αρκετά αυτοκίνητα στους δρόμους. Βέβαια τα κλειστό λιανεμπόριο αλλά και η τηλεργασία που εφαρμόζεται στο ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα επιδρούν στη συνολική κίνηση των οχημάτων.

Κατά 35% αυξημένη η κυκλοφορία σε σχέση με το πρώτο lockdown

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, η κίνηση στις οδικές αρτηρίες της Αττικής κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου, που είναι η πρώτη εργάσιμη μέρα του νέου lockdown, εμφανίζεται αυξημένη κατά 35% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του πρώτου lockdown, τον περασμένο Μάρτιο.

"Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ιδιαίτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην άνοδο της Λ. Αλεξάνδρας, Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην Κηφισίας. Η σχετική απόκλιση σε σχέση με το πρώτο lockdown θεωρείται δικαιολογημένη καθώς στην παρούσα φάση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, πραγματοποιείται μετακίνηση μαθητών στα σχολεία, ενώ ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τον περιορισμό του συγχρωτισμού", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Ας δούμε την εικόνα που υπήρχε το πρωί της Δευτέρας σε ορισμένους κύριους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας.


Εμφανώς λιγότερη η κίνηση οχημάτων στην Αττική Οδό. Ένας ακόμη λόγος είναι ότι εξαιτίας της μειωμένης κίνησης, αρκετοί επέλεξαν άλλους δρόμους, ώστε να μην πληρώσουν διόδια.


Άδεια κατά διαστήματα ήταν η λεωφόρος Βεΐκου, στο ύψος του άλσους.


Από την άλλη, η κατάσταση στη λεωφόρο Κηφισίας δεν ήταν πολύ καλύτερη από μία συνηθισμένη μέρα.



Ελάχιστη η κίνηση στη Σπύρου Λούη, το δρόμο που περνάει μπροστά από το Ολυμπιακό Στάδιο.



Βέβαια οι εικόνες με δεκάδες άτομα να περιμένουν έξω από τράπεζες δεν απουσιάζουν, παρά το γενικό lockdown στο οποίο έχει μπει η χώρα.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...