To GOCAR ψηφίζει για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

Ο Μιχάλης Γεωργιάδης είναι ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος στο θεσμό World Car Awards και ψηφίζει για το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020

  • -
  • -

Για 16η χρονιά φέτος ο θεσμός World Car Awards «επιβραβεύει τα καλύτερα του σήμερα και εμπνέει τα καλύτερα του αύριο», όπως είναι το motto του κορυφαίου (για 8η συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την Prime Research) προγράμματος βραβείων στο χώρο του αυτοκινήτου παγκοσμίως.

Το WCA ιδρύθηκε το 2003 με στόχο να εκφράσει αλλά και να δρομολογήσει τις σημαντικές εξελίξεις της αγοράς αυτοκινήτου σε παγκόσμια, κυριολεκτικά, κλίμακα. Καθώς ο θεσμός αφορά όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και τις δύο μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη (Κίνα και ΗΠΑ), η αυτοκινητοβιομηχανία δίνει όλο και περισσότερο βάρος σε αυτόν διοργανώνοντας ειδικές εκδηλώσεις, δημοσιογραφικές αποστολές και άλλες ενέργειες επικοινωνίας. Οι 85 εκλέκτορες-δημοσιογράφοι προέρχονται από την Ασία (Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία) από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά και φυσικά τη δική μας ήπειρο.

Το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς αναδεικνύεται από την ψηφοφορία κάθε κριτή με ξεχωριστή βαθμολογία σε διαφορετικούς τομείς που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία, τη σχεδίαση, το οικολογικό του αποτύπωμα, την ασφάλεια, τις επιδόσεις, το… συναίσθημα αλλά και τη σημαντικότητα του μοντέλου για την αγορά.

Η δομή του οργανισμού και η διαδικασία της ψηφοφορίας εξασφαλίζει το αδιάβλητο του αποτελέσματος, σφραγίζοντας κάθε χαραμάδα αμφιβολίας. Το βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς απονεμήθηκε πέρσι στην Jaguar I-PACE, η οποία πήρε τα σκήπτρα από το Volvo XC60. Μια ουσιαστική αποτύπωση της πραγματικότητας, καθώς SUV και ηλεκτροκίνηση είναι τα hot trends των τελευταίων ετών.

Όμως το WCA είναι ένας ανθρωποκεντρικός οργανισμός. Διεξάγει έρευνες και δημοσιεύει μελέτες που αφορούν στη σχέση ανθρώπου και μηχανής, στον τρόπο που το αυτοκίνητο επηρεάζει και επηρεάζεται από τις κοινωνικές αλλαγές. Επιπλέον, βραβεύει και την Προσωπικότητα της Χρονιάς, τον άνθρωπο που κάθε χρόνο αφήνει το στίγμα επηρεάζει την Αυτοκίνηση στο παρόν και συνδιαμορφώνει το μέλλον.

Η λίστα των φετινών υποψηφίων περιλαμβάνει σημαντικά για την ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική αγορά μοντέλα, όπως τα Peugeot 208 και 2008, Renault Clio και Captur, Opel Corsa, DS 3 Crossback και DS 7 Crossback, Kia eSoul, Mazda CX-30 και Mazda 3, Mercedes-Benz GLB, MINI Cooper SE, Range Rover Evoque, SEAT Tarraco, Skoda Kamiq και Scala, Volkswagen Golf και T-Cross.

Ο πρώτος κύκλος ψηφοφορίας ολοκληρώνεται στις 27 Ιανουαρίου. Αφορά στη διαμορφωση της τελικής 10άδας από την αρχική λίστα των 29 υποψηφίων, καθώς και στην ανάδειξη του Top 3 στις επιμέρους κατηγορίες (Σπορ, Πολυτελές, «Πόλης», και την απονομή του βραβείου σχεδιασμού). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις αρχές Μαρτίου, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ενώ το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς και οι νικητές στις επιμέρους κατηγορίες θα παρουσιαστούν όπως κάθε χρόνο σε ειδική εκδήλωση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, τον Απρίλιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...