Είναι νόμος: Από σήμερα οι γυναίκες οδηγούν στη Σαουδική Αραβία!

Μία σημαντική νίκη για την ισότητα των δύο φίλων στο υπερσυντηρητικό βασίλειο

  • -
  • -

Μόλις το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα, δεκάδες γυναίκες στις μεγάλες πόλεις της Σαουδικής Αραβίας βγήκαν στους δρόμους. Όχι περπατώντας, αλλά οδηγώντας! Από σήμερα Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, τέθηκε σε ισχύ ο νόμος που επιτρέπει στις γυναίκες να κρατούν το τιμόνι. Μέχρι χθες, η Σαουδική Αραβία ήταν η μοναδική χώρα στον πλανήτη όπου απαγορευόταν με νόμο στις γυναίκες να οδηγούν.

Τις τελευταίες εβδομάδες εκδόθηκαν περισσότερα από 2.000 διπλώματα οδήγησης σε γυναίκες, οι οποίες είχαν πραγματοποιήσει τους προηγούμενους μήνες τα απαραίτητα μαθήματα. Εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα.

Η λήξη της απαγόρευσης οδήγησης στις γυναίκες είχε ανακοινωθεί στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2017, με απόφαση του Βασιλιά Salman bin Abdulaziz Al Saud και ο νόμος έχει ισχύ από τις 24 Ιουνίου 2018. Πλέον οι γυναίκες μπορούν να αποκτούν δίπλωμα οδήγησης – χωρίς να απαιτείται άδεια από τον πατέρα ή τον σύζυγό τους – και να πηγαίνουν με το αυτοκίνητο όπου επιθυμούν.

Υπάρχουν πάντως χώρες – όπως το Αφγανιστάν – όπου μπορεί η οδήγηση από γυναίκες να μην απαγορεύεται με νόμο, επιβάλλεται πάντως εμμέσως.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...