Μπλόκα αγροτών στη Λάρισα

Tο Σάββατο (28/1) μπλόκα θα στηθούν στα διόδια Μαλγάρων

  • -
  • -

Νέα μπλόκα πραγματοποιούνται από τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα. Κινητοποιήσεις έχουμε από σήμερα και στη Νίκαια της Λάρισας με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα. Σύμφωνα με την Πανελλαδική  Επιτροπή Μπλόκων, σήμερα τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν στον κόμβο της Νίκαιας στην εθνική οδό, με μια συγκέντρωση των Λαρισαίων αγροτών που είναι προγραμματισμένη στις 12 το μεσημέρι. Οι αγρότες από τα Φάρσαλα της Λάρισας είχαν ραντεβού στις 11, στη διασταύρωση στο Βασιλί, απ’ όπου ξεκίνησαν προς τη Νίκαια.

Επίσης, το Σάββατο (28/1) μπλόκα θα στηθούν στα διόδια Μαλγάρων, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής. Όσο για το χρονοδιάγραμμα κινητοποίησης, θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση που θα γίνει την ίδια μέρα, αφού πρώτα όμως παραταχθούν τα τρακτέρ.

Υπάρχουν δίωροι αποκλεισμοί σε διάφορα σημεία, με τους αγρότες του Αιγίου και του Τυρνάβου στις στις εθνικές οδούς Πατρών-Κορίνθου και Λάρισας-Κοζάνης αντίστοιχα, ενώ τον κόμβο της Ιονίας Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην θέση Άγιος Δημήτριος, έχουν κλείσει από τη Δευτέρα το μεσημέρι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Άρτας. Ψήφισμα με τα βασικά αιτήματα του αγροτικού κόσμου εξέδωσε χθες το βράδυ η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητώντας, μεταξύ άλλων, από την κυβέρνηση να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά και την κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.

Πηγή: Real

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...