Αγρότες: Η διαδρομή των τρακτέρ στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Η κίνηση στην Αθήνα σήμερα Τρίτη 20/2 θα είναι πολύ δύσκολη. Τα τρακτέρ οδεύουν για το Σύνταγμα, με τους δρόμους να κλείνουν. Δείτε αναλυτικά τα μέτρα της Αστυνομίας.

  • -
  • -

Οι αγρότες από Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Κρήτη κατευθύνονται προς την Αθήνα για το μεγάλο σημερινό συλλαλητήριο. Δεκάδες τρακτέρ, που διανυκτέρευσαν στο Κάστρο Βοιωτίας βάζουν μπροστά τις μηχανές και είναι έτοιμα για την κάθοδο προς την πρωτεύουσα. Επίσης, λεωφορεία με αγρότες από άλλες περιοχές αναμένεται να φθάσουν στο Σύνταγμα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 18:30.

Το σχέδιο της Αστυνομίας

Λόγω της επικείμενης συγκέντρωσης – διαμαρτυρίας αγροτών την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει και θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων για την εύρυθμη και ασφαλή διεξαγωγή των κινητοποιήσεων.  Η είσοδος των αγροτών στην Αθήνα αναμένεται μετά τις 12:00.

Στο πλαίσιο αυτό θα ληφθούν προσαρμοσμένα στην περίσταση μέτρα τροχαίας με τις ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε η μετακίνηση των αγροτών να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λοιπούς χρήστες του οδικού δικτύου, σε όλη τη διαδρομή από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας.

trakter

Ειδικότερα, η κίνηση των γεωργικών ελκυστήρων θα γίνει συνοδεία περιπολικών με συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα. Παράλληλα, για να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Η κυκλοφορία θα διακοπεί προσωρινά κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα:

  • Λεωφόρος Αθηνών,
  • Αχιλλέως,
  • πλατεία Καραϊσκάκη

Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

agrotes

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις:

  • Λεωφόρο Αμαλίας,
  • οδό Πανεπιστημίου,
  • Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας
  • σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...