Σε αγώνα τρίαθλου θα αγωνιστεί ο Alessandro Zanardi

Μία νέα μεγάλη πρόκληση για τον οδηγό της BMW

  • -
  • -

O οδηγός της BMW, Alessandro Zanardi, ετοιμάζεται για μία ακόμη μεγάλη πρόκληση. Δεν είναι μόνο ένας γρήγορος και επιτυχημένος οδηγός αγώνων, αλλά  κι ένας από τους καλύτερους ποδηλάτες στον κόσμο, έχοντας κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 και έχει αναδειχτεί δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην ποδηλασία των ατόμων με αναπηρία το 2013. Το τρίαθλο που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου στο νησί  Big Island της Χαβάης θα είναι μία ακόμα σκληρή πρόκληση για τον Ιταλό. 

Ο αγώνας αποτελείται από τρία σκέλη: Κολύμπι 3,86 km στον ανοιχτό ωκεανό όπου ο Zanardi, λόγω των δύο ακρωτηριασμένων του ποδιών, θα κολυμπήσει με wet vest. Οι διαγωνιζόμενοι συνεχίζουν με ποδηλασία επί 180,2 km. Ο Zanardi θα αγωνιστεί σ’ αυτό το σκέλος με handcycle. Το τρίαθλο θα ολοκληρωθεί με έναν μαραθώνιο 42.195 km, στον οποίο ο Zanardi θα αγωνιστεί με ένα αναπηρικό καροτσάκι Ολυμπιακών προδιαγραφών. Συνολικά ο πρεσβευτής της BMW  θα πρέπει να ολοκληρώσει 226.255 χιλιόμετρα μόνο με τη δύναμη των χεριών του. 

Οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Το Σαββατοκύριακο  23-24 Αυγούστου, ο Zanardi αγωνίστηκε στον επόμενο γύρο του 2014 Blancpain Sprint Series στο Slovakia Ring κοντά στη Μπρατισλάβα με τη BMW Z4 GT3 χωρίς ωστόσο μεγάλη επιτυχία αφού εγκατέλειψε λόγω σύγκρουσης στον πρώτο γύρο. Επόμενος σταθμός του είναι το Greenville, Νότια Καρολίνα (US), όπου σκοπεύει να υπερασπιστεί τους τίτλους του στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Παρα-ποδηλασίας από 28 Αυγούστου έως 1η Σεπτεμβρίου. Μόλις μία εβδομάδα αργότερα, θα τρέξει στο Blancpain Sprint Series στο Portimao (PT) πριν ξεκινήσει τις τελικές προετοιμασίας για το τρίαθλο.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...