Red Bull Art of Motion: Χορεύοντας στα εμπόδια

Δεν αρκεί η δύναμη. Χρειάζεσαι έμπνευση, τρέλα και πάθος για να υπερπηδήσεις τα εμπόδια στη ζωή. Όπως ακριβώς και στο freerunning, όπου οι χαρισματικές κινήσεις είναι αποτέλεσμα ψυχής και όχι απλά λογικής. Και αυτό είναι που τελικά κάνει τη διαφορά

  • -
  • -

Δεν νομίζω πως υπάρχει καλύτερη απόδειξη από το freerunning πως στην κίνηση μπορεί να υπάρξει αστείρευτη τέχνη. Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με ένα χορό, όπου το ζητούμενο είναι ο συντονισμός και ο εντυπωσιασμός στην κίνηση. Εδώ σε αυτά έρχονται να προστεθούν εμπόδια. Εμπόδια που ειδικά στο Red Bull Art of Motion, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο στο Φιροστεφάνι της Σαντορίνης, είναι πέρα για πέρα φυσικά, με τους αθλητές να προσπαθούν να τα διανύσουν ελεύθερα. Γι’ αυτό και το ελληνικό νησί θεωρείται ο κορυφαίος προορισμός του πλανήτη για τους λάτρεις της τέχνης της φυγής. Πιστοί στο ραντεβού τους, οι 18 καλύτεροι του είδους προσέφεραν το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό θέαμα, με φόντο τη μαγευτική αρχιτεκτονική της Καλντέρας. Κόλπα που κόβουν την ανάσα, άλματα μήκους 200 μέτρων και ύψους 50 μέτρων, άρτιες εκτελέσεις και μοναδικό στιλ συνέθεσαν το σκηνικό του φετινού αγώνα τον οποίο παρακολούθησαν χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες και ακόμη περισσότεροι τηλεθεατές σε ζωντανή τηλεοπτική και διαδικτυακή αναμετάδοση (δες ολόκληρο τον αγώνα on demand στο www.redbull.tv). Στη Σαντορίνη λοιπόν, μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές η πρώτη θέση άλλαξε χέρια. Διάδοχος του άτυχου φέτος Pavel “Pasha” Petkuns που εγκατέλειψε τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού, αναδείχθηκε o Αμερικανός Cory DeMeyers.

Ο25χρονος αθλητής από το Χόλιγουντ, μέλος του crew «Tempest Freeruning», ο οποίος καθιέρωσε τα περίφημα grabs στο freerunning, κατάφερε να κυριαρχήσει σε μια μάχη στήθος με στήθος συγκεντρώνοντας 449 βαθμούς. Στη δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν ο Alexander Baiturin (447 βαθμοί) από τη Ρωσία και ο Αμερικανός Jesse la Flair (443 βαθμοί) αντίστοιχα. Ο La Flair, επίσης μέλος του «Tempest Freeruning», έκλεψε τις εντυπώσεις, κερδίζοντας μάλιστα το Best Trick Award by Vodafone CU. Μη νομίζετε όμως πως το freerunning είναι αποκλειστικά αντρικό άθλημα. Μάρτυρές μας οι τρεις φετινές διαγωνιζόμενες, δύο από τις οποίες, η Pamela Forster από την Αυστρία και η Alexandra “Sheva” Shevchenko από τη Ρωσία, κέρδισαν το βραβείο Best Female. Ωστόσο, η ευχάριστη ελληνική έκπληξη του φετινού Red Bull Art of Motion αποδείχθηκε η πρόκριση των δύο Ελλήνων, του Δημήτρη Κυρσανίδη και του Daniel Mircea στην τελική οχτάδα του αγώνα που κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...