Επίσημο: Ο Newey φεύγει από τη Red Bull - Πού θα πάει;

Η Red Bull ανακοίνωσε την απομάκρυνση του θρυλικού σχεδιαστή της Formula 1, Adrian Newey, μετά από μια περίοδο σχεδόν δύο δεκαετιών στην ομάδα της Milton Keynes.

  • -
  • -

Ο Newey εντάχθηκε στη Red Bull λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης σεζόν τους το 2006 και αποτέλεσε βασικό πυλώνα των επιτυχιών της. Με την ιδιοφυΐα του, βοήθησε τη Red Bull να κάνει το άλμα από μια ομάδα της μεσαίας τάξης που διεκδικούσε βαθμούς σε μια ομάδα που κατακτά νίκες και πρωταθλήματα.

Χάρη στις δημιουργίες του Newey, η Red Bull έχει στο παλμαρέ της έξι τίτλους κατασκευαστών και επτά τίτλους οδηγών (με τους Sebastian Vettel και Max Verstappen αντίστοιχα). Όπως όλα δείχνουν η ομάδα θα κάνει το double και φέτος, οπότε οι παραπάνω αριθμοί θα αυξηθούν.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5b019d03d2de048d78819db4704954a0.jpg

Ωστόσο, λίγο πριν το Grand Prix του Miami, επιβεβαιώθηκε η αποχώρηση του Newey από τη θέση του Chief Technical Officer το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τη Red Bull, καθώς ο Newey θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές στην ιστορία της Formula 1. Παραμένει άγνωστο ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα του χαρισματικού αυτού δημιουργού.

Δείτε ακόμα: F1: Οι μισθοί των οδηγών της F1 για το 2024

Πού θα πάει ο Newey; Ποιες ομάδες τον διεκδικούν;

Εννοείται ότι όλες οι ομάδες θέλουν να έχουν στις τάξεις τους τον καλύτερο αεροδυναμιστή που έχει περάσει ποτέ από τη Formula 1, όμως μόνο μία θα τα καταφέρει. Οι φήμες θέλουν την Aston Martin να έχει κάνει ήδη πρόταση, ενώ από το κάδρο δεν μπορεί να βγει και η Ferrari. Υπό την ηγεσία του Fred Vasseur η ιταλική ομάδα έχει αποκτήσει άλλο πρόσωπο, ενώ προχωρά και σε κινήσεις ενίσχυσης με τη μεγαλύτερη από αυτές να είναι η μεταγραφή του Hamilton.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/282fd65affb9a93ddb64922b2ff1ed52.jpg

Ο Newey έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να σχεδιάσει ένα μονοθέσιο για τον Alonso (ο οποίος οδηγεί για την Aston Martin), αλλά έχει εκφράσει την ίδια επιθυμία και για τον Hamilton. Προς το παρόν θα πρέπει να διευθετηθούν νομικά ζητήματα, καθώς δεν είναι ελεύθερος να πάει άμεσα σε όποια ομάδα θέλει.

Πότε θα είναι ελεύθερος να φύγει ο Newey;

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στο τέλος του 2025, ενώ οι κανονισμοί της F1 επιβάλουν και μια περίοδο αποχής όταν πρόκειται για μεταγραφές προσώπων με τόσο σημαντικούς ρόλους στις ομάδες, για να αποφεύγεται η μεταφορά πληροφοριών. Πάνω στο ζήτημα της αποδέσευσής του εργάζονται ήδη οι δικηγόροι του Newey.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...