“Οι πελάτες μας δεν φοβούνται” - Νίκος Σινογιάννης, Porsche

Η δήλωση του Νίκου Σινογιάννη, Porsche Division Manager, Motodynamics, στο Electric Vehicle Conference 2022.

  • -
  • -

Ο Νίκος Σινογιάννης μίλησε στο πάνελ του GOGAR στο 3ο Electric Vehicle Conference 2022, απαντώντας σε δύο καίρια ερωτήματα: Πότε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν τόσο ελκυστικά οικονομικά ώστε να μην χρειάζονται κρατικές επιδοτήσεις και τι είναι αυτό που θα παύσει τις επιφυλάξεις των καταναλωτών για τα EV.

Όπως είπε ο διευθυντής της Porsche, ένα από τα βασικότερα θέματα της ηλεκτροκίνησης είναι το κόστος κτήσης. "Όλες οι νέες τεχνολογίες αρχικά έχουν υψηλό κόστος. Όσο εξελίσσονται όμως, το κόστος προοδευτικά μειώνεται. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα προϊόντα και φυσικά στα αυτοκινήτα.

Τα επόμενα χρόνια, η διαφορά μεταξύ των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και αυτών με θερμικά μοτέρ σταδιακά θα μειωθεί. Τότε, η αγορά των EV θα μπορέσει σταθεί μόνη στα πόδια της, χωρίς την ανάγκη επιδοτήσεων

Για μένα προσωπικά, η διαδικασία της φόρτισης, δηλαδή κατά πόσο εύκολα και γρήγορα φορτίζει κάποιος, θα δώσει το έναυσμα στον κόσμο να μεταβεί προς την ηλεκτροκίνηση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όταν αυτό λυθεί, τότε και τα αυτοκίνητα θα είναι προοδευτικά φθηνότερα και η πιθανή ανασφάλεια των καταναλωτών θα εξομαλυνθεί.

 

Η Porsche δεν επιθυμεί να διχάσει τους πελάτες, ούτε να κανιβαλίσει τα μοντέλα της.

Το κοινό μας είναι εξοικειωμένο με τις νέες τεχνολογίες, δεν τους φοβίζει τίποτε από το να κάνουν το επόμενο βήμα και να γνωρίσουν τον ηλεκτρισμό.

Η γκάμα είναι ξεκάθαρη και ο πελάτης ξέρει τι χαρακτήρα έχει το καθένα αυτοκίνητό μας. Με τα επόμενα μοντέλα στο μέλλον, η πορεία που έχουμε σχεδιάσει θα υλοποιηθεί πλήρως".



Ποιος είναι ο Νίκος Σινογιάννης 

Ο Νίκος Σινογιάννης διαθέτει πάνω από 15 χρόνια σε σημαντικές θέσεις. Εργάζεται στην Μοτοδυναμική από τις αρχές του 2019, αρχικά αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθυντή Κλάδου Λιανικής και Διεθνών Δραστηριοτήτων έχοντας στην αρμοδιότητα του τη Γενική Διεύθυνση των θυγατρικών του Ομίλου: Μοτοδίκτυο Α.Ε., Motodynamics S.R.L. και Motodynamics Ltd. Από τον Οκτώβριο του 2021 έχει αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση του Κλάδου Porsche. Έχει σπουδές μηχανολόγου μηχανικού με MSc στα Βιομηχανικά Συστήματα Παραγωγής και πτυχίο Executive MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.