“Τα ηλεκτρικά προσφέρουν ένα νέο είδος απόλαυσης” - Ανδρέας Χριστοφορίδης, Hyundai - Kia - SEAT - CUPRA

Η δήλωση του Ανδρέα Χριστοφορίδη, Γενικού Διευθυντή Hyundai, Kia, SEAT και CUPRA, στο Electric Vehicle Conference 2022.

  • -
  • -

Ο Ανδρέας Χριστοφορίδης μίλησε στο πάνελ του GOGAR στο 3ο Electric Vehicle Conference 2022, κάνοντας τις εκτιμήσεις του για το τέλος της ενεργειακής κρίσης και πότε τα EV θα γίνουν φθηνότερα, αλλά και πότε θα ταξιδεύουμε χωρίς το άγχος της αυτονομίας. 

"Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή παγκοσμίως. Το αυτοκίνητο αλλάζει μετά από έναν ολόκληρο αιώνα, μαζί και το επιχειρηματικό μοντέλο. Ξεπεράστηκαν αρκετές φοβίες και πλέον τα πράγματα έχουν μπει σε μια νέα ρότα. Βρισκόμαστε μπροστά σε νέα μοντέλα κινητικότητας, νέους τρόπους απόκτησης των αυτοκινήτων, νέα δομή των δικτύων. Δημιουργείται ένα καινούριο περιβάλλον.

Όσον αφορά στην ενεργειακή κρίση, θεωρώ πως είναι ένα θέμα προσωρινό, που θα κρατήσει περίπου 3-4 χρόνια. Δεν θα έχει τέτοια δυναμική ώστε να ταρακουνήσει τη ροή των πραγμάτων, ούτε να αλλάξει αυτά που έχουν δρομολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2035 θα πωλούνται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Φυσικά και οι εξελίξεις πήγαν πίσω και οι τιμές εκτινάχθηκαν, αλλά αυτό τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει. Μόλις λήξει η ενεργειακή κρίση, το κόστος θα μειωθεί το ίδιο γρήγορα.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βελτιωθούν οι υποδομές φόρτισης. Να μπουν φορτιστές σε όλο το οδικό δίκτυο και να μπορούμε να ταξιδεύουμε με EV χωρίς να μας αγχώνει η αυτονομία και ο χρόνος φόρτισης".

Αρχικά, παραδέχομαι πως με φόβιζε αυτή η μετάβαση. Πλέον, μπορώ να πω ότι έχουμε νέες απολαύσεις στην οδήγηση.

Στην ερώτηση του Μιχάλη Γεωργιάδη για τα ηλεκτρικά και το πρόβλημα φόρτισης σε γειτονιές όπως η Κυψέλη για παράδειγμα, όπου δεν μπορείς να τραβήξεις καλώδιο για να φορτίσεις, ο κύριος Χριστοφορίδης μίλησε για το car sharing. Δήλωσε οπαδός του διαμερισμού των αυτοκινήτων και είπε πως "η αγορά οδεύει ολοταχώς προς τη μίσθωση και τη χρήση και όχι την κυριότητά του".  



Ποιος είναι ο Ανδρέας Χριστοφορίδης

Ο Ανδρέας Χριστοφορίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Φεβρουαρίου 1964. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Πειραιά καθώς και Master of Economics από το North Carolina State University, NC των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η επαγγελματική του εμπειρία ξεκινά από τη North Carolina National Bank ενώ από το 1991 εργάζεται στο χώρο του αυτοκινήτου και διαδοχικά στις εταιρείες FIAT AUTO HELLAS S.A. και ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε.. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 εργάζεται στον Όμιλο Θ. Βασιλάκη ως Γενικός Διευθυντής των Hyundai Ελλάς ΑΒΕΕ, Kia Ελλάς ΑΒΕΕ και TEXNOKAΡ ΜΑΕΕ (SEAT, CUPRA). Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.