Γερές βάσεις για την McLaren Honda

Τα αποτελέσματα όμως αργούν …

  • -
  • -

Μπορεί τα δυο μονοθέσια της McLaren Honda να μην τερμάτισαν τον αγώνα της Μαλαισίας, αλλά μόνο απογοήτευση δεν υπήρχε στα γκαράζ της ομάδας. Τόσο ο Fernando Alonso όσο και ο Jenson Button είχαν να πουν μόνο καλά λόγια για το μονοθέσιο. Το μονοθέσιο αποδίδει άριστα σε όλους τους τύπους στροφών αλλά και στις επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις. Όπως είναι γνωστό τρέχουν με «σβηστούς» κινητήρες επειδή ακόμα έχουν προβλήματα να λύσουν με τις μονάδες της Honda.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της AS στην Μελβούρνη μετρήθηκε ότι υστερούσαν 150 ίππους σε σχέση με τον δυνατότερο κινητήρα, αυτόν της Mercedes, αλλά στην Μαλαισία αυτή η διαφορά μειώθηκε στους 120. Ο Ron Dennis έβαλε σαν στόχο να μπορέσει η McLaren να είναι ανταγωνιστική στην Ισπανία, σε 3 δηλαδή αγώνες. Ο επόμενος στην Κίνα όσο και ο μεθεπόμενος στο Μπαχρέιν θα είναι και πάλι αγώνες για πειράματα.

 

Είναι γεγονός ότι η McLaren έκανε μια μεγάλη επανεκκίνηση φέτος. Από πέρσι υπήρχαν πολλές οργανωτικές αλλαγές στην ομάδα μετά από εισήγηση του Eric Boullier, ενώ η συνεργασία με την Honda ήταν άλλη μια μεγάλη πρόκληση. Ναι μεν είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν, αλλά πλέον τα μεγέθη είναι πολύ διαφορετικά. Η Formula1 έχει αλλάξει και οι μεγάλες ομάδες απασχολούν πάνω από 600 άτομα προσωπικό. Έτσι η συνεργασία ανάμεσα στους μηχανικούς της McLaren και τους Ιάπωνες της Honda πέρασε από συμπληγάδες και πλέον αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Τους περιμένουμε να γίνουν ανταγωνιστικοί πολύ σύντομα.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...