Τα νέα Ford παίζουν "κρυφτό" με τους παπαράτσι

Ειδικό καμουφλάζ από τη Ford δυσκολεύει τη δουλειά των... «κατασκόπων»

  • -
  • -

Στο πρόσφατο ταξίδι μας στο Aachen που βρίσκεται το ερευνητικό κέντρο της Ford αντικρίσαμε το νέο EcoSport καλυμμένο με το νέο μοτίβο καμουφλάζ της εταιρείας, που δυσκολεύει τη δουλειά των… παπαράτσι. Γνωρίζουμε ότι οι φωτογράφοι κατάσκοποι αποκαλύπτουν εν μέρει τα επερχόμενα μοντέλα, ωστόσο η Ford λανσάρει ένα νέο παραπλανητικό καμουφλάζ από τρισδιάστατα στοιχεία, δημιουργώντας οφθαλμαπάτες που δεν μπορεί κάποιος να αντιληφθεί με σαφήνεια τα χαρακτηριστικά και σχήματα των πρωτότυπων μοντέλων.

Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν το μοτίβο από αυτό που ονομάζεται «χαοτικοί κύλινδροι» και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στους δημοσιογράφους και designers να δείχνουν στον υπόλοιπο κόσμο τις γραμμές που ακολουθεί ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο. Έτσι, η Ford μπορεί να κυκλοφορεί τα νέα της μοντέλα στους δημόσιους δρόμους, χωρίς να αποκαλύπτουν τα σχεδιαστικά τους μυστικά.

Αποστολή: Τα νέα προηγμένα συστήματα της Ford

Όπως είπε και ο Lars Muehlbauer, μάνατζερ του Camouflage Ευρώπης, «Σήμερα σχεδόν όλοι έχουν κάποιο smartphone και μπορούν να μοιράζονται αμέσως φωτογραφίες – κάτι που επιτρέπει σε όλους, συμπεριλαμβανομένων και των ανταγωνιστών μας, να βλέπουν οχήματα σε φάση δοκιμών». Συνέχισε λέγοντας «οι σχεδιαστές δημιουργούν όμορφα αυτοκίνητα με μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία. Αποστολή μας είναι προστατεύουμε αυτά τα στοιχεία από τα αδιάκριτα βλέμματα».

Το Carr-E, το TriCity και το eChair είναι οι πιο αξιόλογες εφευρέσεις με στόχο τη βελτίωση των μετακινήσεων

Τα νέα οχήματα δοκιμάζονται σε δημόσιους δρόμους στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέλιξης. Κάθε νέο καμουφλάζ χρειάζεται περίπου δύο μήνες για να ολοκληρωθεί και στη συνέχεια εκτυπώνεται σε πανάλαφρα αυτοκόλλητα από βινύλιο, πιο λεπτά από μία ανθρώπινη τρίχα, που καλύπτουν μοναδικά κάθε όχημα. Τα σχέδια δοκιμάζονται πρώτα σε μία κλειστή πίστα δοκιμών της Ford προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του καμουφλάζ.
Ford για όλες τις καιρικές συνθήκες (video)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...