Η Volvo έφτιαξε σύστημα για την επαρχία – Δείτε τι κάνει

Στον δρόμο και ειδικά σε έναν επαρχιακό μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Για να αποφύγει τα δυσάρεστα συμβάντα, η Volvo έφτιαξε ένα πρωτοποριακό σύστημα.

  • -
  • -

Οδηγείτε σε έναν επαρχιακό δρόμο με στροφές. Είναι αδύνατον να δείτε πέρα από τη μικρή ευθεία μπροστά σας. Ξαφνικά, το Volvo σας προειδοποιεί: λίγο πιο κάτω έχει συμβεί ατύχημα. Καθώς επιβραδύνετε ήρεμα και παίρνετε την επόμενη στροφή, βλέπετε ένα τρακαρισμένο αυτοκίνητο στη λωρίδα σας. Χάρη στην προειδοποίηση, ήσασταν προετοιμασμένοι και μπορέσατε να αντιδράσετε έγκαιρα.

volvo

Αυτό συμβαίνει λόγω του «Accident Ahead Alert» (Προειδοποίηση για Ατυχήματα στην Πορεία), μια πρωτοποριακή λειτουργία του τεχνολογικού πακέτου «Connected Safety» της Volvo Cars, η οποία ξεκινά να διατίθεται στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από τη Δανία.

Πως λειτουργεί το σύστημα

Με στόχο να βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκαλείται από ένα ατύχημα στην πορεία τους, η λειτουργία «Accident Ahead Alert» σχεδιάστηκε για να προειδοποιεί αμέσως τον οδηγό για ένα τροχαίο ατύχημα σε απόσταση έως και λίγων εκατοντάδων μέτρων μπροστά του. Τα δεδομένα για την τοποθεσία παρέχονται από ένα σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας των εθνικών αρχών που έχουν την ευθύνη της κυκλοφορίας και από συμβατά αυτοκίνητα σε πραγματικό χρόνο.

«Χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή μας τεχνολογία Connected Safety, το Accident Ahead Alert μπορεί να βοηθήσει τους οδηγούς Volvo να αποφεύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις, ενώ παράλληλα συμβάλλει στο να γίνουν οι δρόμοι ασφαλέστεροι για όλους», λέει η Asa Haglund, Επικεφαλής του Κέντρου Ασφαλείας της Volvo Cars. «Χάρη στη συνεργασία μας με τη Διεύθυνση Εθνικών Οδών της Δανίας και με άλλους εταίρους από το οικοσύστημα Data for Road Safety (Δεδομένα για την Οδική Ασφάλεια), είμαστε σε θέση να εισάγουμε αυτή τη νέα λειτουργία και να συνεχίσουμε να είμαστε πρωτοπόροι στις καινοτομίες ασφαλείας».

volvo

Η τεχνολογία Connected Safety της Volvo Cars, που αποτελεί πρωτιά για τον κλάδο, παρουσιάστηκε το 2016. Χρησιμοποιεί το cloud της εταιρείας, με βάση δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Επιτρέπει σε αυτοκίνητα Volvo να επικοινωνούν μεταξύ τους και προειδοποιεί τους οδηγούς για ολισθηρούς δρόμους και άλλους κινδύνους σε κοντινή απόσταση. Με τον ίδιο τρόπο, οι οδηγοί μπορούν τώρα να προειδοποιούνται για ατυχήματα που έχουν συμβεί στην πορεία τους, όλες τις ώρες της ημέρας.

Δείτε ακόμη: Ήρθε στην Ελλάδα το νέο Volvo EX30 - Πού θα το οδηγήσετε (Τιμές)

«Είναι χαρά μας που η Volvo Cars είναι ο πρώτος κατασκευαστής που χρησιμοποιεί τη νέα μας τροφοδοσία δεδομένων από κυκλοφοριακά συμβάντα σε πραγματικό χρόνο», τόνισε από την πλευρά της η Stine Bendsen, Επικεφαλής του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Εθνικών Οδών της Δανίας. «Η έγκαιρη προειδοποίηση για ένα ατύχημα που έχει συμβεί στην πορεία του αυτοκινήτου δίνει στον οδηγό περισσότερο χρόνο να επιβραδύνει και να αυξήσει την απόστασή του από το προπορευόμενο όχημα. Αυτό συμβάλλει στο να μειωθεί το ρίσκο επόμενων συγκρούσεων και προστατεύει τους ανθρώπους που εργάζονται για να καθαρίσουν τον δρόμο».

Πώς κοινοποιούν δεδομένα οι οδηγοί  

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Volvo είναι εύκολο να συνεισφέρουν στην οδική ασφάλεια επιλέγοντας να κοινοποιούν δεδομένα. Η ενεργοποίηση γίνεται εύκολα, μέσω της επιλογής «Connected Safety» από την κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο θα μπορεί να προειδοποιεί τον οδηγό για ένα ατύχημα που έχει συμβεί μπροστά του, χρησιμοποιώντας τα φώτα αλάρμ στο ταμπλό και, εάν υπάρχει, το head-up display. Οι οδηγοί μπορούν να είναι ήσυχοι ότι μόνο οι απαραίτητες πληροφορίες θα κοινοποιούνται σε άλλα αυτοκίνητα και ότι τα δεδομένα θα είναι ανώνυμα, ώστε να διασφαλίζεται το απόρρητό τους.

volvo

Η λειτουργία «Accident Ahead Alert» διατίθεται επί του παρόντος στη Δανία, σε όλα τα μοντέλα Volvo των σειρών 90, 60 και 40 από το Model Year 2016 και μετά. Σύντομα, θα διατεθεί για τα ίδια μοντέλα σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...