Video: Το Nissan του Ντακάρ ’87 και πάλι νέο

Η αγάπη των μηχανικών της ιαπωνικής εταιρείας έφερε και πάλι στη ζωή το αγωνιστικό Patrol

  • -
  • -

Εργάστηκαν μετά το τέλος της βάρδιας τους, ακόμη και αρκετά Σαββατοκύριακα, επί σχεδόν δύο έτη. Το αποτέλεσμα δικαίωσε απόλυτα τους κόπους τους. Δύο αγωνιστικά Nissan Patrol, στα χρώματα της Fanta Limon, είχαν λάβει μέρος στο θρυλικό ράλι Παρίσι-Ντακάρ, τον Ιανουάριο του 1987. Το αυτοκίνητο με τον αριθμό 211 και πλήρωμα τους Miguel Prieto / Ramon Termens όχι μόνο έφθασε στον τερματισμό μετά από 13.000 km, αλλά κατέλαβε την 9η θέση γενικής και 1η ανάμεσα στα πετρελαιοκίνητα οχήματα! Αντιθέτως το Patrol #212 εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω ατυχήματος και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.

Το Patrol που έγραψε ιστορία για τη Nissan παρέμεινε σκουριασμένο για σχεδόν 30 χρόνια σε ένα μουσείο αυτοκινήτου, στη Χιρόνα της Ισπανίας. Μία ομάδα μηχανικών στο Τεχνικό Κέντρο της Nissan στη Βαρκελώνη, αποφάσισε να το ανακατασκευάσει πλήρως, ως φόρος τιμής στους συναδέλφους τους που το είχαν δημιουργήσει αρχικά. Ανάμεσά τους ήταν και ο Pedro Diaz Illan, υπεύθυνος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών στην ομάδα μηχανικών του 1986.

Και αφού ολοκλήρωσαν το έργο τους, πήγαν τον περασμένο Νοέμβριο το Nissan Patrol (με 2.8 απόδοσης 146 PS) για μια βόλτα στο φυσικό του χώρο, τους αμμόλοφους της Σαχάρας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...