Νέα Mercedes S-Class

Η εξέλιξη της Κυρίας…

  • -
  • -

Το κορυφαίο μοντέλο της Mercedes αποκαλύφθηκε στο Αμβούργο, με τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν αναμφίβολα στην εμφάνιση και το τεχνολογικό υπόβαθρο που κουβαλά. Η S-Class του 2014 παρουσιάστηκε από τη Mercedes με τη χαρακτηριστική φράση, «το καλύτερο αυτοκίνητο του πλανήτη», πράγμα που αντικατοπτρίζει τον κόπο των Γερμανών για ένα εξαιρετικά προηγμένο μοντέλο σε όλα τα επίπεδα.

Οι δύο εκδόσεις μεταξονίου παραμένουν και στη νέα γενιά S-Class W222 ίδιες, η οποία είναι πιο μεγάλη σε συνολικές διαστάσεις. Η κανονική S-Class έχει πλέον 20 mm μεγαλύτερο μήκος, 28 mm μεγαλύτερο πλάτος και παρουσιάζεται 25 mm πιο χαμηλή. Νούμερα που μεταφράζονται σε συνολικές διαστάσεις 5166 mm μήκος, 1899 mm πλάτος και 1496 mm ύψος. Όσον αφορά την πιο πλουσιοπάροχη σε χώρους «long» έκδοση, αυτή διατηρεί το πλάτος και ύψος της κανονικής έκδοσης, αλλά φτάνει σε μήκος 5246 mm.
Παρά τις ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις η νέα S-Class, χάρη στη εκτεταμένη χρήση αλουμινίου (φτάνει το 50% της κατασκευής) παρουσιάζεται κατά 100 kg ελαφρύτερη, σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά και 50% πιο άκαμπτη. Παράλληλα ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0.24, πλησιάζοντας το 0.22 της κορυφαίας σε αεροδυναμική Mercedes CLA.

Mercedes S-Class

Εμφανισιακά η νέα S-Class δείχνει ότι κυριαρχεί στη γκάμα της Mercedes, με το μέγεθος και την πληθωρική της σχεδίαση, έχοντας άμεση σχεδιαστική συγγένεια με τις μικρότερες αδερφές της. Νέες τεχνολογίες και μελετημένα συστήματα αντικατοπτρίζουν κάθε στοιχείο της παρουσίας της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η χρήση 500 στοιχείων LED για φωτισμό του δρόμου, της καμπίνας και του χώρου αποσκευών, από τα οποία τα 300! χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Αναμφίβολα ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στο εσωτερικό του μοντέλου. Ειδικά στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο, οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε διάφορες 5θεσιες διατάξεις, με εξειδικευμένα καθίσματα που προσφέρουν αναπαυτική διάθεση με κλίση 43,5ο, 14 σημεία αερισμού και 6 προγράμματα μασάζ. Παράλληλα υπάρχει η επιλογή  «First Class Rear» στην οποία η κεντρική κονσόλα επεκτείνεται μέχρι πίσω, διαθέτοντας θερμαινόμενες ποτηροθήκες. Άψογα μελετημένο το κορυφαίο ηχοσύστημα της Bang&Olufsen. Διαθέσιμες είναι όλες οι multimedia εφαρμογές  (ράδιο, internet, usb κτλ.) του σήμερα και ένα σύστημα πλοήγησης με χάρτες της Google, που δείχνει με ευρηματικά γραφικά την εξέλιξη του ταξιδιού, σε ένα business class περιβάλλον που θυμίζει ιδιωτικό Jet!



Σημαντική προσθήκη τεχνολογίας είναι το σύστημα Intelligent Drive. Μια σειρά από εξελιγμένους αισθητήρες, συνθέτουν ένα δίχτυ προστασίας 360ο με εμβέλεια 500 μέτρων. Η νέα S-Class  διαθέτει συνολικά 6 κάμερες που αποτελούν τα μάτια της και 6 radar που αποτελούν την ακοή της, στην καθημερινή κίνηση του αυτοκινήτου σε όλες τις συνθήκες (αστική μετακίνηση, ταξίδι κτλ). Συμπληρωματικά, δρουν το σύστημα  Pre-Safe για την διατήρηση της σωστής απόστασης εν κινήσει, την αποφυγή συγκρούσεων και την προστασία από επαφή με πεζό (ακινητοποιώντας το όχημα με 50 km/h) και το νέο σύστημα αλλαγής λωρίδας Active Lane Keeping Assist. Το εξελιγμένο Distronic Plus αναλαμβάνει να φρενάρει, επιταχύνει  και να διατηρήσει την ιδανική ταχύτητα από το προπορευόμενο όχημα (από 30 km/h μέχρι και 200 km/h), της πολυτελούς λιμουζίνας. Η απόλυτη άνεση εξασφαλίζεται από την αερανάρτηση Magic Body Control, η οποία μπορεί με τη χρήση κάμερας να αναγνωρίζει το προφίλ του δρόμου (π.χ ανωμαλίες) και ρυθμίζει ανάλογα την απόσβεση και τη λειτουργία της ανάρτησης, εξασφαλίζοντας άψογο συντονισμό κλίσεων και κορυφαία άνεση.

mercedes

Οι κινητήρες της νέας S-Class καλύπτουν μια ευρεία οπτική για τις ανάγκες κάθε πιθανού αγοραστή ενός μεγάλου υπέρ-πολυτελούς sedan. Η V6 3.0 λίτρων S350 BlueTEC  αποδίδει 258 ίππους και 620 Nm ροπής. Εξασφαλίζοντας 0-100 km/h σε 6,8’’ και τελική ταχύτητα 250 km/h . Νέα άφιξη αποτελεί ο twin-turbo κινητήρας 4,7 λίτρων V8, ο οποίος αποδίδει 455 ίππους και 700 Nm ροπής στην S500, με 0-100 km/h σε 4,8΄΄ και 250 km/h τελικής ταχύτητας.

Στο πνεύμα της εποχής, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι υβριδικές εκδόσεις της νέας S-Class. Η πιο μικρή S300 BlueTec Hybrid χρησιμοποιεί τον τετρακύλινδρο diesel κινητήρα των 2,1 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 204 ίππους και 500 Nm ροπής. Τα 0-100 km/h από στάση έρχονται σε 7,6’’ και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 238 km/h. Σημαντικό νούμερο, είναι αυτό της κατανάλωσης η οποία ανακοινώνεται μόλις στα 4,4 lt/100km (CO2 115 g/km).

Ακολουθεί η S400 Hybrid η οποία χρησιμοποιεί έναν 3,5 λίτρων V6 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 306 ίππους και 370 Nm ροπής, προσφέροντας μέση κατανάλωση 6,3 lt/100km (CO2 147 g/km). Για τους ακόμη πιο απαιτητικούς, προετοιμάζονται και εκδόσεις AMG, οι οποίες θα διαθέτουν και τετρακίνηση 4 Matic. Στα πλάνα είναι και μια υβριδική έκδοση S500 Plug-In  με κινητήρα βενζίνης V6 3,5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα 60 ίππων. Σκοπός των μηχανικών είναι η συγκεκριμένη έκδοση να καταναλώνει μόλις 3.2 lt/100km και να εκπέμπει CO2 74 g/km.


Δείτε αναλυτικά τις τιμές της νέας S-Class στην Ελλάδα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...