Έκπτωση-ρεκόρ στην ελληνική αγορά: Ποιο μοντέλο έγινε... 29.000 € φτηνότερο;

Τα τελευταία δύο χρόνια οι τιμές των αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί σημαντικά, όμως υπάρχει ένα μοντέλο του οποίου η τιμή μειώθηκε κατά σχεδόν 30.000 ευρώ μέσα σε δύο μήνες!

  • -
  • -

Μέχρι και το 2019 οι τιμές των αυτοκινήτων ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα. Όμως το 2020 ήρθε η πανδημία η οποία έφερε ένα πρώτο κύμα αυξήσεων, καθώς δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ειδικά στον τομέα της προμήθειας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (chips).

Με τα προβλήματα εφοδιασμού να κυριαρχούν ήρθε ο πόλεμος στην Ουκρανία να οξύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, αναγκάζοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν την παραγωγή κατακόρυφα και να προχωράνε σε συνεχείς αυξήσεις, ώστε να αντισταθμίσουν το επιπλέον κόστος για καύσιμα, ενέργεια κ.λπ.

Δείτε ακόμα: Επίσημο: Οι νέες Mercedes βρίσκουν θέση και παρκάρουν μόνες τους!

Έτσι, υπάρχουν περιπτώσεις μοντέλων τα οποία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα είδαν την τιμή τους να ανεβαίνει κατά 30%, 40% ή ακόμα και 50% σε ακραίες περιπτώσεις. Ωστόσο, υπάρχει και μία περίπτωση κατά την οποία η τιμή μειώθηκε και μάλιστα όχι λίγο αλλά σχεδόν κατά 30.000 ευρώ.

Για την ακρίβεια η μείωση έφτασε τα 29.350 ευρώ, με την εντυπωσιακή πτώση στην τιμή να πραγματοποιείται μόλις σε δύο μήνες. Συγκεκριμένα, αυτή η πτώση σημειώθηκε από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο.

mercedes-maybach-sclass-s-class-s680

Το μοντέλο που είδε την τιμή του να μειώνεται τόσο πολύ και τόσο απότομα είναι η Maybach S 680 4Matic Long, η οποία τον Οκτώβριο κόστιζε 371.750 ευρώ, ενώ για τον Δεκέμβριο ο τιμοκατάλογος γράφει 342.400 ευρώ. Βέβαια, αν και η πτώση στην τιμή ισοδυναμεί με ένα premium SUV, όταν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο της κλάσης και της πολυτέλειας της συγκεκριμένης Mercedes S-Class, τα 29.350 ευρώ αντιστοιχούν σε μείωση τιμής μόλις κατά 7,9%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...