5+1 νέα up! στη Γενεύη

Οι ιδέες για νέες εκδόσεις δεν έχουν τελειωμό για το μικρό VW

  • -
  • -

Μετά τα Cross up!, GT up! και Buggy up! που είχαμε δει στη Φρανκφούρτη και εκτός του 5θυρου μοντέλου, η Volkswagen ετοίμασε άλλες 5 νέες εκδόσεις για το μικρό της, 4 πρωτότυπες και μία παραγωγής. Αρχίζοντας από την τελευταία, πρόκειται για το eco up! που κινείται με φυσικό αέριο (CNG), καταναλώνει κατά μέσο όρο 2,9 kg (περίπου 3,9 lt) καυσίμου ανά 100 km και εκπέμπει μόλις 79 g CO2 /km. Ο 1.000άρης κινητήρας αποδίδει 68 ίππους και 90 Nm ροπής, απόδοση ικανή για 0-100 km/h σε 15,8 sec και τελική 168 km/h.

 

Από τα 4 concept, το πιο ενδιαφέρον είναι το x up! με την μπαγκαζιέρα οροφής, τους έξτρα προβολείς οροφής και τα προστατευτικά πλαϊνά του αμαξώματος.

 

Το swiss up!, όπως δηλώνει και το όνομά του, αποτίει φόρο τιμής στη διοργανώτρια χώρα του Σαλονιού. Ξεχωρίζει από τα χρώματα της ελβετικής σημαίας και τις εσωτερικές επενδύσεις από αλκαντάρα με τις ειδικές θήκες για σουγιάδες της Victorinox.

 

Ειδική σχάρα για snowboard και χειμερινό λουκ έχει το winter up!, ένα 5θυρο up! ιδανικό για χειμερινά σπορ. Το στάνταρ ESP διαθέτει και λειτουργία κλειδώματος του διαφορικού EDS για οδήγηση στο χιόνι.

 

Το πέμπτο up! που παρουσίασε η VW στη Γενεύη απευθύνεται στους επαγγελματίες. Το cargo up! έχει μία μόνο θέση, αυτή του οδηγού και το υπόλοιπο πάτωμα είναι καλυμμένο με ανθεκτικό πλαστικό. Ο χώρος φόρτωσης των 1400 λίτρων το καθιστά ιδανικό για μεταφορές/παραδόσεις στην πόλη, το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 426 κιλά, ενώ ο 1.000άρης των 60 ίππων υπόσχεται χαμηλή κατανάλωση και πάγια έξοδα.

 

Το έκτο up! που είδαμε στη Γενεύη δεν βρισκόταν στο περίπτερο της VW, αλλά σε αυτό του βελτιωτικού οίκου ABT. Το ΑΒΤ up! αρκείται σε εμφανισιακές βελτιώσεις, όπως τα κόκκινα/carbon αυτοκόλλητα και οι μαύρες ζάντες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...