Volkswagen GT up!

Πράσινο φως για το «γκαζιάρικο» up!

  • -
  • -

Το 3θυρο up! ξεκίνησε ήδη την παρουσία του στους δρόμους, με το 5θυρο μοντέλο να βρίσκεται προ των πυλών της παρουσίασης του.

Ανάμεσα όμως από τα πρωτότυπα που είχε παρουσιάσει η VW στην περασμένη έκθεση της Φρανκφούρτης, οι φανατικοί των hot hatch έβαλαν στο στόχο το GT up!. Σημερινές πληροφορίες στο διαδίκτυο θέλουν, τα υψηλά κλιμάκια της VW να δίνουν το πράσινο φως για την δημιουργία μιας «πικάντικης» έκδοσης του up!, βάζοντας τις επιδόσεις και στην κατηγορία των city cars.

Μέχρι στιγμής τα οπτικά ερεθίσματα προέρχονται από το concept της Φρανκφούρτης, χωρίς να έχει παρουσιαστεί κάτι επίσημο από τους Γερμανούς για το μοντέλο παραγωγής. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα και η σπορ εμφάνιση, με κατάλληλες στιλιστικές λεπτομέρειες και ζάντες αλουμινίου 16 ή 17 ιντσών θεωρούνται δεδομένα χαρακτηριστικά της έκδοσης GT, η οποία θα διαθέτει αποκλειστικά 3θυρο αμάξωμα. Στο βασικό θέμα του κινητήρα, οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για έναν TSI κινητήρα 1.0 λίτρου με απόδοση 110 ίππους (175 Nm ροπής) και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.  Το βάρος του GT up! υπολογίζεται περί τα 960 kg και η μέση κατανάλωση γύρω στα 4.5 lt/100km.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...