Alfa Romeo 4C Sportscar

Άλλο ένα πρωτότυπο στη Φρανκφούρτη

  • -
  • -

Στην Φρανκφούρτη η Alfa Romeo παρουσίασε μια πιο ρεαλιστική έκδοση της εντυπωσιακής πρωτότυπης 4C που πρωτοπαρουσιάστηκε στη Γενεύη. Η τοποθέτηση του κινητήρα στο κέντρο και η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, αποτελούν τα ισχυρά σημεία του νέου μοντέλου, το οποίο εικάζεται ότι θα βγει στην παραγωγή το 2013.

Η πρωτότυπη 4C των περίπου 4 μέτρων μήκους, θα φοράει τον 1750 cc turbo κινητήρα με τους 200 ίππους. Η 4C παραγωγής αναμένεται να χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει τουλάχιστον 235 ίππους, όπως στην Giulietta Quadrifoglio Verde που έχουμε δοκιμάσει. Την ισχύ του turbo κινητήρα, αναμένεται να διαχειρίζεται το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT, καθώς και το σύστημα Alfa D.N.A που θα παραμετροποιεί την συμπεριφορά του αυτοκινήτου.  Επιπλέον, το νέο σπορ μοντέλο θα χρησιμοποιεί στοιχεία από την εξωτική 8C Competizione, ενώ με τη χρήση αλουμινίου και συνθετικών υλικών (carbon fiber) αναμένεται να έχει βάρος περί τα 850 kg (κάτω από 4kg/ps), με μια αναλογία 40:60 εμπρός πίσω.

Εμείς ελπίζουμε οι νέες πληροφορίες να επαληθευτούν, η 4C να μην παρεμείνει μια απλή σχεδιαστική άσκηση και να γνωρίσουμε από κοντά μια πραγματική Alfa Romeo από τα παλιά…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...