Alfa Romeo 4C Concept

Τραβά τα βλέμματα στη Γενεύη

  • -
  • -

Το νέο πρωτότυπο της Alfa Romeo ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει στο περίπτερο της ιταλικής εταιρείας στη Γενεύη. Η νέα 4C εκφράζει την σχεδιαστική άποψη των μελλοντικών μοντέλων της Alfa Romeo. Οι Ιταλοί ανακοίνωσαν ότι θα προσπαθήσουν να το κατασκευάσου μέσα στο 2012. Το 4C χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και ανθρακονήματος θα ζυγίζει 850 kg (κατανομή 40:60). Tο μεταξόνιο του 4C Concept είναι κάτω από τα 2.4 μέτρα, εγκαινιάζοντας μια νέα πλατφόρμα για σπορ μοντέλα του Fiat Group.

Κινητήρια δύναμη αναμένεται να είναι ο 4κύλινδρος 1.750 λίτρων turbo κινητήρας της Alfa Romeo με απόδοση 200+ ίππων και θα συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT, που εξοπλίζει ήδη την Mito. Η κίνηση - κάτι που θα χαροποιήσει πολλούς Alfisti - θα είναι στους πίσω τροχούς. Η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια, ενώ το πίσω μέρος ελέγχουν γόνατα McPherson.

Η παραγωγή της θα γίνεται στο Τορίνο και θα φτάσει μέχρι τις 20.000 μονάδες μέσα σε διάρκεια πέντε ετών, ενώ η τιμή της υπολογίζεται γύρω στα 45.000€. Παράλληλα σχεδιάζεται και μια έκδοση Abarth βασισμένη στο ίδιο πλαίσιο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...