Η νέα Alfa Romeo Giulia… υπάρχει ήδη – Στα πλάνα και η αναβίωση της Duetto

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Phillippe Imparato, μοιράστηκε πολλές πικάντικες πληροφορίες για τη νέα Giulia αλλά και τα μελλοντικά πλάνα της μιλανέζικης φίρμας.

  • -
  • -

Η Alfa Romeo θα παρουσιάσει την ολοκαίνουργια Giulia, το 2026. Όπως ίσως γνωρίζετε οι περισσότεροι, η οδηγοκεντρική μπερλίνα των Ιταλών, θα κυκλοφορήσει και σε ηλεκτρική έκδοση.

Αυτό που ίσως να μην έχει υποπέσει στην αντίληψη σας είναι ότι η νέα Giulia υπάρχει ήδη… Για την ακρίβεια, θα βασίζεται στο επίσης ολοκαίνουργιο Dodge Charger από το οποίο θα διαφοροποιείται μονάχα… αισθητικά.

Στο επίκεντρο η πλατφόρμα STLA

Το νέο Dodge Charger «χτίστηκε» πάνω στην πλατφόρμα STLA του ομίλου Stellantis, όπως το ίδιο θα συμβεί και με τη νέα Alfa Romeo Giulia. Ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Phillippe Imparato, τόνισε ότι «αυτό που έχουμε δημιουργήσει, είναι μια σχεδιαστική βόμβα! Έχουμε ερωτευτεί τη νέα Giulia και πιστεύω ότι όλοι θα νιώσουν το ίδιο όταν την αντικρίσουν. Παρόλο που η Giulia θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα STLA Large, που υποστηρίζει και το νέο Dodge Charger, σας υπόσχομαι ότι θα διαθέτει ριζικά διαφορετικό στυλ και πολλές τεχνικές διαφοροποιήσεις», σχολίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα.  

Δείτε ακόμα: Το νέο Dodge Charger είναι ένα ηλεκτρικό muscle car 680 ίππων

Ο Imparato πιστεύει ότι η νέα Giulia παρότι θα έχει το ίδιο υπόβαθρο με το Dodge Charger, δε θα έχει καμία σχέση με αυτό, καθώς η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας STLA Large είναι πολύ ευέλικτη, επιτρέποντας στις μάρκες του ομίλου Stellantis να επιλέξουν το μήκος, το πλάτος, την απόσταση από το έδαφος και το μεταξόνιο που επιθυμούν, για το μοντέλο που έχουν… στο μυαλό τους να κυκλοφορήσουν.

Ηλεκτρική και… θερμική

Το ενθαρρυντικό βέβαια σε όλα αυτά είναι ότι η νέα Alfa Romeo Giulia θα κυκλοφορήσει τόσο σε ηλεκτρική έκδοση όσο και με κινητήρες εσωτερικής καύσης κάτω από το καπό της, καλύπτοντας έτσι ένα ευρύ φάσμα πελατών. Θα διαθέτει επίσης κι ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, ως την χρυσή τομή ανάμεσα στους δυο κόσμους...

Η κορυφαία βέβαια έκδοση του μοντέλου, η Quadrifoglio, δε θα εφοδιάζεται πλέον με τον V6 κινητήρα αλλά με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης το οποίο όμως θα προσφέρει στο όχημα ισχύ σχεδόν 1.000 ίππων! Αυτό πιθανότατα θα είναι το ίδιο σύστημα μετάδοσης που χρησιμοποιείται και στο Charger Daytona Banshee, το οποίο έχει αρχιτεκτονική 800 V. Επιπλέον οι ηλεκτρικές εκδόσεις της Giulia προσφέρουν και εκδοχές με 345 και 700 ίππους.

Τι άλλο υπάρχει στον ορίζοντα;

Εκτός από τις νέες Giulia και Stelvio, η Alfa Romeo έχει στα σκαριά κι ένα μεγαλύτερο premium SUV που θα τεθεί αντιμέτωπο με τις BMW iX, Mercedes EQE και Polestar 3. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2027 και θα πατά και αυτό πάνω στην πλατφόρμα SLTA Large.

Δείτε ακόμα: Τι συμβολίζει το σήμα της Alfa Romeo;

Η είδηση όμως έχει να κάνει με την εμβληματική Duetto! Οι Ιταλοί είναι έτοιμοι να αναβιώσουν το θρυλικό σπορ μοντέλο τους ως διάδοχο της 4C. «Η Alfa Romeo είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να φτιάξει ένα αυτοκίνητο που να κοστίζει 30.000 € ή 2 εκατ. €. Δε μπορούμε ωστόσο να αναβιώσουμε απλώς την Duetto για να πούμε ότι προχωρήσαμε στην αναβίωση της απλά και μόνο για εμπορικούς σκοπούς. Θα κατασκευάσουμε μια Duetto σε Coupe ή σε Spyder έκδοση ώστε να κάνουμε τη διαφορά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Jean-Phillippe Imparato.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...