Ηλεκτρική A-Class. Επίσημα

Με αυτονομία που ξεπερνά τα 200 km

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz παρουσίασε την ηλεκτρική A-Class στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Κύριο χαρακτηριστικό της A-Class E-Cell είναι οι δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου που βρίσκονται τοποθετημένες στο πάτωμα του αυτοκινήτου (το διπλό δάπεδο τύπου σάντουιτς της A-Class βολεύει σε αυτό) και προσφέρουν αυτονομία μεγαλύτερη των 200 km! Ταυτόχρονα οι χώροι παραμένουν μεγάλοι (5 θέσεις και πορτμπαγκάζ 435-1.370 lt) ικανοποιώντας τις ανάγκες μιας οικογένειας.

Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τους 95 ίππους και τα 290 Nm ροπής, ικανή να επιταχύνει την ηλεκτρική μικρή Mercedes στα 60 km/h σε 5,5 sec. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 km/h. Η εταιρεία δεν ανακοινώνει το χρόνο που χρειάζεται η πλήρης φόρτιση και των δύο μπαταριών. Αυτό που λέει όμως είναι πως 8 ώρες φόρτισης σε κοινή οικιακή πρίζα 230V δίνουν αυτονομία 100 km, με την αντίστοιχη φόρτιση σε σταθμό ταχείας φόρτισης να διαρκεί 3 ώρες. Τέλος, πολλά εξαρτήματα της E-Cell είναι κοινά με το ηλεκτρικό Smart ED.

Συνολικά θα παραχθούν 500 A-Class E-Cell, οι οποίες θα διατεθούν σε επιλεγμένους πελάτες με τη μορφή χρονομίσθωσης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...